Ivica Jobo Kurtini

Veseli žamor optimizma: Svečana dodjela nagrada imala je i neformalni nastavak

Edi Prodan

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Kako se čini nakon  druženja i odaslanih poruka nazočnih koji oblikuju sportske tokove unutar Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i one koji to  čine u domeni politike, gospodarstva, turizma, medicine... – godina što dolazi ipak bi nam morala donijeti više radosti i svekolikog optimizma



KASTAV Dodjela  priznanja za najboljeg sportaša prema već uhodanoj tradiciji postala je prigoda i za iznimno sveobuhvatni skup ljudi koji ne samo da oblikuju sportske tokove unutar Rijeke i Primorsko-goranske županije, nego to i čine u domeni politike, gospodarstva, turizma, medicine… Skup, druženje neformalnog naziva »Jobo Kurtini« postao je mjesto na kojem se promišlja vrijeme koje slijedi u godini što dolazi.


Dodjela Trofeja "Ivica Jobo Kurtini" 2. dio / Foto Damir ŠKOMRLJ


Dodjela Trofeja "Ivica Jobo Kurtini" 2. dio / Foto Damir ŠKOMRLJ



Stoga, ponajprije, ma koliko na nacionalnoj sceni dominirala »mostogradnja«, bilo je zadovoljstvo u jednom optimističnom tonu vidjeti župana primorsko-goranskog Zlatka Komadinu, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, načelnicu Kostrene Mirelu Marunić ili pak gradonačelnika Cresa Kristijana Jurjaka. S njima su stigle i jake pročelničke snage poput Valerija Jurešića ili Igora Načinovića. Da nam gospodarsku scenu ponajviše oblikuje turizam još nam je jednom poručila direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov s čim se složio i Vidoje Vujić, ravnatelj HGK Rijeka.




Direktno sa sastanka iz  Zagreba stigla je i dr. Vlasta  Brozičević, liječnica golemog specifičnog znanja,  ali još i veće dobrote kad je pomaganje ljudima u pitanju, a nije nedostajalo ni jakih medijskih snaga koje je predvodila glavna urednica  Kanala Ri Ljiljana Vidmar Erjavac.


 Iz automobilske branše stigli su Željka Afrić Jutriša i Goran Jutriša, vodeći čovjek Hondinog PR-a Dean Grbac, a kao svoj među svojima osjećao se i Darko Rafaj, nekad vodeći hrvatski rallyjaš, danas jedan od čelnika Auto Hrvatske.


Uz odlično »jazziranje« Spartaka Črnjarića Darka Mihelića na kontrabasu noge su same od sebe cupkale Nikiju Peršiću, stožernoj osobi Koktelsa ali i, za one koji ne znaju – bratiću direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić.


Svakako valja pohvaliti i sjajnu kulinarsku virtuoznost tima Nenada Kukurina, koji je menuom pokrio dobar dio Europe, s naglaskom dakako na primorske specijalitete.


Pitate se gdje je, uz predsjednika uprave Novog lista Nevena Klarina bio na neki način još jedan od domaćina druženja, gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović? Nije mu bilo lako jer dok se Kukurikom razlijegao veseli, optimistični žamor on je u susjednoj prostoriji odrađivao – sjednicu gradskog vijeća. Da bi nam se na kraju, ozarena lica pridružio s ekskluzivnom viješću – kastavski je proračun prihvaćen!


Kako se čini nakon sinoćnjeg druženja i odaslanih poruka nazočnih – godina što dolazi ipak bi nam morala donijeti više radosti i svekolikog optimizma.