Svjetski kup

Trojica hrvatskih skijaša među najboljih 20 prve slalomske utrke

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Od hrvatskih predstavnika nakon utrke najzadovoljniji može biti Filip Zubčić koji je do 16. mjesta stigao sa startnim brojem 70



LEVI Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je prvog slaloma u novoj sezoni Svjetskog kupa u alpskom skijanju, a trojica hrvatskih reprezentativaca završili su među 20 najboljih: Istok Rodeš je osvojio 14. mjesto, Filip Zubčić je bio 16., a Elias Kolega 19. 


Kristoffersen je do 19. pobjede u karijeri, a 16. u slalomskim utrkama stigao sa dvije ujednačene vožnje i s ukupnim vremenom 1:48.55 minuta.


Vodeći nakon prve vožnje, Francuz Clement Noel, u drugoj je vožnji prokockao veliku prednost u srednjem dijelu staze te na kraju zaostao za Norvežaninom za devet stotinki sekunde. Treći je bio Švicarac Daniel Yule sa zaostatkom od 18 stotinki za pobjednikom.




Od hrvatskih predstavnika nakon utrke najzadovoljniji može biti Filip Zubčić koji je do 16. mjesta stigao sa startnim brojem 70, nakon što je u prvoj vožnji ostvario 29. vrijeme, a u drugoj vožnji iskoristio to što je kao drugi izašao na stazu te ostvario treći rezultat, što mu je donijelo napredak od 13 pozicija.


Istok Rodeš je u prvoj vožnji imao 12. vrijeme, a u drugoj je imao 17. rezultat, što mu je donijelo ukupno 14. mjesto sa zaostatkom od 1.17 sekundi za pobjednikom. Elias Kolega je bio najbolji hrvatski reprezentativac u prvoj vožnji sa 10. rezultatom, ali je u središnjem dijelu druge vožnje izgubio previše vremena te završio na 19. mjestu.


Natjecanja za Svjetski kup skijaša nastavljaju se na sjevernoameričkom kontinentu. Sljedeće subote i nedjelje su na rasporedu spust i superveleslalom u kanadskom Lake Louiseu. Sljedeća utrka u tehničkim disciplinama bit će veleslalom u američkom Beaver Creeku, koji je na rasporedu 8. prosinca.