Biciklistička utrka

Trofej Učka: Kišerlovski brani naslov

Marko Babić

Start utrke neće biti na Costabeli, već na Bregima zbog radova na cesti. Prijavljeni su svi naši najbolji biciklisti – kaže Sandro Vrancich



RIJEKA Biciklistički klub »Rijeka« danas će biti domaćin 33. »Trofeja Učka«, utrke koja se boduje za Brdsko prvenstvo Hrvatske u kategorijama seniori Elite i seniorke, U-23, kadeti, početnici i veterani.


Lani je slavio Emanuel Kišerlovski na dionici dugoj 18 kilometara koja će ove godine biti nešto kraća zbog radova na cesti. Početak utrke je u Bregima, a staza će biti kraća za sedam kilometara. Treba naglasiti da će dionica od Poklona prema Veprincu za promet biti zatvorena od 14.45 do 16.15 sati. 


 – Start utrke ovoga puta neće biti na Costabeli jer su u tijeku radovi u prometu na dionici Matulji – Frančići, svugdje se kopa i besmisleno je bilo forsirati da se tamo vozi. Zato smo prebacili start na Bregi. Prijavljeni su svi naši najbolji biciklisti, ne računajući vozače s Pro Toura, Roberta Kišerlovskog i Vladimira Miholjevića – ustvrdio je Sandro Vrancich, predsjednik Biciklističkog kluba »Rijeka«. Robert Kišerlovski je potvrdio da će, ako obaveze dopuste, doći na utrku kao gost. 




 – Seniori i natjecatelji do 23 godine startat će u 15.20 sati. Dolazak na cilj se očekuje negdje za oko pola sata. Svake godine je natjecanje sve bolje. Ovoga puta nastupit će oko 120 natjecatelja u svim kategorijama. 


Najveća borba bit će među seniorima, točnije vozačima »Loborike« koji su najbolji – dodao je Vrancich. S Veprinca će u 15 sati krenuti početnici, a u 15.10 sati kadeti koji će morati svladati stazu u dužini od sedam kilometara, a cilj je, kao i seniorima, na Poklonu. 


 – Ove godine neće se natjecati juniori budući da su s reprezentacijom na utrci u Italiji. Kod kadeta prednjače natjecatelji »Sokola« iz Vinkovaca, a kod početnika je uvijek puno nepoznanica o tome tko će pobijediti. Ponekad to zna biti dosta naporno za najmlađe bicikliste, posebice zadnja dva kilometara, čak i favoriti znaju »trokirati« ako je velika vrućina.


Mnogi su znali gurati bicikl zadnja dva kilometra – zaključio je Sandro Vrancich.