Natjecanje u Planici

Tepeš ‘oteo’ Prevcu pobjedu i Svjetski kup

Hina

Jurij Tepeš / Foto Reuters

Jurij Tepeš / Foto Reuters



PLANICA – Slovenski skijaš-skakač Jurij Tepeš pobijedio je u nedjelju na posljednjem ovosezonskom natjecanju za Svjetski kup na domaćoj letaonici u Planici te za samo 2,8 bodova ‘oteo’ pobjedu sunarodnjaku Peteru Prevcu, a time i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.


U nevjerojatno dramatičnom raspletu posljednjeg natjecanja skijaša-skakača Peter Prevc, vodeći nakon prve serije s letom od 234,5 metra, izgubio je ukupni naslov pobjednika Svjetskog kupa od Nijemca Severina Freunda, koji je uoči posljednjeg obračuna imao prednost od 44 boda. Prevca je savršenim letom u drugoj seriji od 244 metra, za koji je od sudaca dobio pet najviših ocjena, baš kao i Prevc dva dana prije, za samo 2,8 bodova prestigao sunarodnjak Jurij Tepeš i ‘oteo’ mu, ne samo današnju pobjedu, već i naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Prevc je u drugoj seriji poletio do 233 metra, ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu koja bi mu donijela i trijumf u Svjetskom kupu.


Nijemac Severin Freund je posljednje natjecanje završio kao sedmi što mu je donijelo 36 bodova, pa su Nijemac i Prevc na kraju obojica završili sa 1729 bodova, ali je Freundu pripao naslov zbog više pojedinačnih pobjeda u sezoni. Nijemac ih je skupio devet, a Prevc četiri. Prevcu za utjehu ostaje naslov pobjednika Svjetskog kupa u skijaškim letovima, gdje je nadmašio Freunda, a Tepeš je osvojio treće mjesto.