NHL

St. Louis osvojio prvi Stanley Cup u povijesti: Pogledajte trenutke ludog, euforičnog slavlja

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS



BOSTON – Hokejaši St. Louis Bluesa su sinoć prvi put u povijesti osvojili Stanley Cup svladavši u sedmoj utakmici finala NHL Boston Bruinse na njihovom terenu sa 4-1 i pobijedivši tako u finalnoj seriji sa 4-3..


Ryan O’Reilly (17.) i Alex Pietrangelo (20.) su zabili prva dva gola za St. Louis u prvoj trećini. Strijelci preostala dva gola bili su Braydon Schenn (52) i Zach Sanford (56.). Vratar Jordan Binnington je trijumfu pridonio sa 32 obrane. Jedini gol za Boston zabio je Matt Grzelcyk dvije i pol minute prije kraja.


O’Reilly je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije i jedan je od najzaslužnijih za prvi naslov za St. Louis u u 52-godišnjoj povijesti kluba.




“Ne mogu vjerovati što smo učinili. Nevjerojatno je. Ne mogu dočekati da se vratimo kući i slavimo s cijelim gradom”, rekao je golman Binnington nakon utakmice, dodajući da je pobjednički kup, koji teži 15 5 kg, mnogo teži nego što je mislio.


Za St.Louis, ova sezona je donijela nevjerojatnu priču. Nakon prvog dijela regularne sezone, 3. siječnja ove godine, momčad je zauzimala dno ljestvice. Uslijedila je velika prekretnica, momčad je počela pobjeđivati i dobila je 30 od 45 utakmica do kraja regularnog dijela sezone što joj je osiguralo peto mjesto na Zapadu i nastup u doigravanju.



Ovo je drugo veliko finale u povijesti kluba. St. Louis je prvo finale igrala 1970. i tada su poraženi od Bostona.


“Ovo je sjajno. Nikada neću zaboraviti ovu noć. Ne mogu biti ponosniji nego što jesam što sam iz St. Louisa. Jedva čekam da proslavim s ljudima iz St. Louisa u paradi ovaj naslov”, kazao je Maroon.


“Ludo je što donosimo Kup u grad po prvi puta”, kazao je Jaden Schwartz.