Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Slavlje u Beogradu

Riječki biciklist Fran Miholjević pobijedio na Trofeju Milan Panić

Riječki biciklist Fran Miholjević pobijedio na Trofeju Milan Panić
Riječki biciklist Fran Miholjević pobijedio na Trofeju Milan Panić
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 12:20 2019-07-09T12:20:07+02:00

RIJEKA Fran Miholjević drugi put uzastopno pobijedio je na etapnoj biciklističkoj utrci Olimpijske nade Trofej Milan Panić, što se po 48. put održavala u Beogradu. Miholjević je prošle godine u Beogradu slavio kao kadet, sada je pobjedu upisao i u svojoj prvoj juniorskoj godini. I to na impresivan način. Pobijedio je na pojedinačnom kronometru prvoga dana, potom je dodao pobjedu i drugoj etapi, da bi u trećoj etapi bio treći i u ukupnom porektu za jednu sekundu uspješniji od Austrijanca Maximiliana Schmidbauera.

U pojedinačnom kronometru voženom u Subotištu na Autodromu Navak Miholjević je dionicu dugu 2,64 kilometara prošao za 3:17.60 minuta i za dvije sekunde nadmašio drugoplasiranog Riječanina Carla Juriševića. Nakon kronometra vozila se i dionica Autodrom Navak - Autodrom Navak ukupne dužine 98,2 kilometra na kojoj je Miholjević upisao još jednu pobjedu prošavši rutu za 1;45:09 sati, dok je ciljem kao četvrti prošao Jurišević zaostavši 3 sekunde za sugrađaninom i nekadašnjim klupskim kolegom. Odluka o pobjedniku pala je u trećoj etapi, 120 kilometara dugoj dionici Bogosavac - Bogosavac. Slavio je Austrijanac Schmidbauer, drugo mjesto osvojio je Turčin Tahir Yigit, treći je bio Fran Miholjević. Yigit i Miholjević utrku su okončali u vremenu pobjednika (2;54:15 sati), a bonifikacija koju je mladi austrijski biciklist dobio nije bila dovoljna da izbori ukupnu pobjedu. Carlo Jurišević u trećoj je etapi bio četvrti, što mu je u ukupnom poretku donijelo četvrto mjesto.

Još je jedan mladi riječki biciklist bio uspješan minuloga vikenda. Leon Lukić je u kategoriji U-13 osvojio treće mjesto ukupno u trodnevnoj Utrci po Dolenjskoj. Naravno, ne treba zanemariti niti odličan nastup iskusnog Radoslava Rogine (Adria Mobil) u Rumunjskoj. Na Sibiu Cycling Touru Rogina je u ukupnom poretku zauzeo treće mjesto.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.