25. žrtva

Reli Dakar: Poginuo portugalski motociklist Paulo Goncalves

Hina

REUTERS

REUTERS



Portugalski 40-godišnji motociklist Paulo Goncalves poginuo je u nedjelju pri padu na 276. kilometru sedme etape Relija Dakar, priopćili su organizatori ovog natjecanja koje se održava u Saudijskoj Arabiji.


Goncalves je bio iskusan motociklist koji je na Reliju Dakar nastupao od 2006. godine, četiri puta završavao među deset najbolji, a 2015. osvojio drugo mjesto u ukupnom redoslijedu.


Goncalvesu je prvi u pomoć priskočio australski motociklist Toby Price koji se vozio iza Portugalca, ali nije mogao mnogo učiniti za nesretnog Portugalca. Kad je medicinski helikopter došao do unesrećenog motociklista, ovaj je bio bez svijesti, imao je zatajenje rada srca i pluća. Nakon neuspješnog pokušaja reanimacije tijekom transporta helikopterom, Goncalves je dopremljen u bolnicu, gdje je ustanovljena njegova smrt.




»Paulo je bio jedan od najiskusnijih vozača, jedno od zaštitnih lica ovog relija. Ovo je vrlo težak udarac«, izjavio je vlasnik licence Relija Dakar David Castera.


Paulo Goncalves je 25. žrtva Relija Dakar i 20. motociklist koji je izgubio život natječući se na reliju čije je prvo izdanje održano 1979. godine.


Posljednja nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se 2015. godine u Argentini, kad je poginuo poljski motociklist Michal Hernik.