Svjetski kup

Paraboćar Davor Komar još ima izglede za plasman na POI 2020.

Hina

Davor Komar i Melisa Osmanović / Foto privatni album

Davor Komar i Melisa Osmanović / Foto privatni album



ZAGREB Hrvatski paraboćari Melisa Osmanović i Davor Komar nisu uspjeli na turniru Svjetskog kupa u portugalskom gradu Povoa de Varzim izboriti plasman na paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine niti u pojedinačnoj niti u konkurenciji parova.


Međutim, još uvijek postoji mogućnost da naš najbolji paraboćar Komar izbori plasman na POI nakon što koncem godine budu objavljene konačne rang liste temeljem kojih će se određivati putnici za Tokio.


Melisa Osmanović i Davor Komar su u pojedinačnoj konkurenciji u natjecanju po skupinama ostvarili po dvije pobjede i poraz zbog kojeg se nisu plasirali u četvrtfinale u koje je ušao samo pobjednik skupine.




Kako su u njihovim skupinama još po dvoje igrača imali dvije pobjede i poraz o pobjedniku je odlučivao međusobno skor, temeljem kojeg je Osmanović u svojoj skupini bila druga, a Komar treći, što je u ukupnom poretku Melisi donijelo deveto a Davoru 14. mjesto.


U natjecanju parova Osmnović i Komar su porazom u prvoj utakmici protiv svjetskih i europskih prvaka i paraolimpijskih pobjednika iz Slovačke izgubili izglede za plasman u Tokio.


Nakon toga je naš par pobijedio suparnike iz Rusije i Velike Britanije, ali im je svaku nadu da bi mogli na ovom jakom turniru osvojiti neko odličje oduzeo pobjedom par iz Kanade koji je na kraju osvojio prvo mjesto dok su naši bili šesti.