Čelnici HBS-a u Rijeci

Mavrović i Preskar kreću sa školama boksa diljem Hrvatske

Igor Duvnjak

Marko Marović, Ante Vičević i Mario Preskar/R. BRMALJ

Marko Marović, Ante Vičević i Mario Preskar/R. BRMALJ

Cilj su nam sedmi i osmi razredi osnovnih škola i prvi i drugi razredi srednjih škola. Riječ je o edukaciji o sportu, o boksu kojeg ćemo prezentirati kao plemenitu vještinu - kaže Mario Preskar.



RIJEKA U prostorijama Riječkog sportskog saveza u Verdijevoj održan je razgovor predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza praćenih čelnikom BK »Rijeka« i Županijskog boksačkog saveza Antom Vičevićem sa v.d. pročelnikom Odjela za sport i tehničku kulturu Renatom Kostovićem, te v. d. glavnim tajnikom RSS-a Slavišom Bradićem i ostalima, sve u cilju napretka i poboljšanja statusa kvarnerskog boksa. U delegaciji HBS-a nisu bili najavljeni predsjednik Saveza Bono Bošnjak i bivši proslavljeni boksač Željko Mavrović, koji su spriječeni iznenadnim smrću legendarnog Marijana Beneša, odlaskom na komemoracije te na njegov posljednji ispraćaj. U Rijeku je stigao tajnik HBS-a Marko Marović, te bivši poznati istaknuti boksač Mario Preskar, koji brine o unapređenju rada s mladima.


– Razgovaralo se o prosperitetu boksa, podizanju njegove kvalitete u Rijeci i u PGŽ-u na malo veću razinu. Apelirano je na lokalne vlasti i na lokalnu zajednicu neka pomognu u tome. Pričalo se o uvođenju Škola boksa u osnovne i u srednje škole, a za to su u HBS-u zaduženi Mario Preskar i Željko Mavrović – prokomentirao je sastanak Ante Vičević koji je i član Izvršnog odbora HBS-a. – Razgovaralo se i o organiziranju boksačkih kampova za kadete, mlađe kadete i juniore, a u sklopu međunarodnih susreta, recimo meča Hrvatska – Italija. Razgovarali smo sa predstavnicima za sport Grada Rijeke, RSS-a i PGŽ-a i svi oni su pozitivno reagirali. Nastavit ćemo se dogovarati kako bi sve to u 2019. proveli u djelo. Najviše mi se sviđa prijedlog o Školama boksa gdje će Mavrović i Preskar dati sve od sebe kako bi privukli što više djece. Ukupni dojam svega je vrlo pozitivan, ovo je korak ka unapređenju boksa.


Zadovoljni s jučerašnjim razgovorima bili su i gosti iz HBS-a.




– Jako smo zadovoljni sa sastankom koji je odisao optimizmom s govorom o budućim zajedničkim partnerskim projektima s Gradom i Županijom. Cilj je ojačati naše članice u Rijeci i u PGŽ-u – rekao je Marko Marović. – Vjerujem da ćemo nizom projekata s Gradom i Županijom to i napraviti. Rijeka je tradicionalno boksački grad, ima jake klubove i sportaše koji su osvajali međunarodne medalje. Želi im se pomoći od edukacije kadrova i ostalog pa do većeg projekta kao Europskog prvenstva što je već 1999. godine bilo u Rijeci ili oko jednog domaćinstva Svjetske boksačke lige.


Mario Preskar u edukaciju i promociju kreće sa Željkom Mavrovićem.


– Željko Mavrović, naš proslavljeni boksač i moja malenkost krećemo sa Školama boksa diljem cijele Hrvatske pod pokrovitekljstvom HBS-a – kazao je Preskar. – Cilj su nam sedmi i osmi razredi osnovnih škola i prvi i drugi razredi srednjih škola. Riječ je o edukaciji o sportu, o boksu kojeg ćemo prezentirati kao plemenitu vještinu. Maksimalno smo otvoreni za svaki vid suradnje.