Humanitarni turnir parova

Mandžukić: ”Tenis mi je jedan od dražih sportova”, 14- godišnji Jurina: ”Želio sam igrati s Mandžukićem”

Hina

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL



Pobjednici prvog izdanja humanitarnog turnira teniskih parova “Gem Set Hrvatska” koji je organizirao jedan od najboljih hrvatskih sportaša Marin Čilić u sklopu svoje Zaklade, su bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić i mladi talentirani hrvatski tenisač Patrik Jurina.


Finale je odigrano u sjajnoj atmosferi ispunjenog teniskog centra Šalata, a Manđukić i Jurina su pobijedili Marina Čilića i Luku Modrića sa 11-9.


Premda su Čilić i Modrić poveli sa 5-0, Mandžo i Jurina su se probudili i uz lagani poguranac ‘suca’ Luke Bulića kojem je sjajno asistirao Tarik Filipović zabavljajući publiku, izjednačili na 6-6, a potom u neizvjesnoj završnici slavili sa 11-9.




Napadač Juventusa je pokazao zavidno tenisko izdanje, premda je nekoliko poena ‘zakucao u mrežu’.


“Morate ga razumjeti, Mandžo je napadač i cijeli život su mu govorili da mora pucati u mrežu,” kazao je Bulić nasmijavši tribine.


“Volim sve sportove, pa tako i tenis. To mi je jedan od dražih sportova, drago mi je da sam mogao prisustvovati ovoj akciji i to je najvažnije,” kazao je bivši napadač hrvatske vrste.


Luka Modrić se nakon finala žalio na suđenje, no Mandžukić nije imao problema sa sudačkim odlukama.


“To je tako, ne možemo mi utjecati na odluke suca,” dodao je sa smiješkom.


“Mi smo bili koncentrirani na igru i ovo ostalo nas ne zanima,” dodao je napadač Juventusa.


Premda se nakon svjetskog prvenstva u Rusiji oprostio od dresa ‘vatrenih’, Mandžukić i dalje prati igre svojih bivših suigrača.


“Naravno da pratim, stalno gledam. Sve će biti OK, bilo je najvažnije dobiti u Osijeku, a druga utakmica je bila prijateljska u kojoj je izbornik isprobavao neke varijante. Rezultat nije nikakva tragedija, izbornik mora probati,” kazao je.


Još jednom je dodao kako ne žali što je napustio ‘Vatrene”.


“Sretan sam, tako će ostati, Ja sam svoje dao, sve što sam mogao. Nema smisla više ponavljati,” kazao je Mandžukić koji se zahvalio svom teniskom partneru, mladom Patriku Jurini, ali i svim ostalim sportašima koji su nastupili na ovom turniru.


“Bila mi je velika čast igrati u paru s Mandžukićem, a protiv Čilića i Modrića. Mario je vrhunski sportaš, baš sam želio igrati s njim u paru,” kazao je 14-godišnji Jurina.


“Dao sam mu poneki savjet, ali on se sam snalazio jako dobro, Mandžukić igra jako dobro s ozbirom da nije tenisač.”


Jurina je učenik osmog razreda Osnovne škole Tina Ujevića u Zagrebu, a tenisom se bavi od četvrte godine. Brojni stručnjaci za njega smatraju kako će biti budućnost hrvatskog tenisa. Marin Čilić je kazao kako je Patrik jedan od tenisača za koje ćemo čuti.


Priznao je kako je bio oduševljen kada je sazao da će sudjelovati na ovom humanitarnom turniru.


“Bio sam presretan kada sam saznao da ću igrati. Baš sam htio igrati s njima,” kazao je na kraju.


Mandžukić i Jurina su na putu do naslova osvojili prvo mjesto u skupini, a potom u polufinalu pobijedili Dejana Lovrena i Franka Škugora.


“Tenis je moj drugi hobi, ali nažalost nemam previše vremena, a idol mi je Roger Federer,” kazao je Dejan Lovren.


Dodao je kada se igra tenis nema popuštanje prema nikome.


“Nema tu zezancije, nema popuštanja. Mandžukić je bio u prednosti jer se prošle godine oprostio od reprezentacije i imao je dosta vremana za teniske treninge. Čuo sam da je dva puta dnevno trenirao,” dodao je branič hrvatske vrste i Liverpoola.


Lovren je prokomentirao i odluku vodstva HNS-a da se utakmica protiv Mađarske igra u Splitu.


“Super, lijepo. Drago mi je. Kao što je i izbornik rekao Hrvatska nije samo Slavonija ili Zagreb. Split je dio našeg srca. Nadam se da ćemo imati pun stadiona i super atmosferu,” poručio je Lovren.