Međunarodni triangolo u Trstu

Malonogometnoj reprezentaciji Slobodne Države Rijeka pozivnica za Svjetsko prvenstvo nacija u Venetu

P. N.

Foto Slobodna Država Riejka

Foto Slobodna Država Riejka

U prvoj utakmici Riječani su pobijedili reprezentaciju Giuliane rezultatom 6:2. Hat-trick je postigao Pejić, 2 gola Stjepanović, a 1 gol Mjeda. Golman Linić istaknuo se obranjenim kaznenim udarcem



 


Malonogometna reprezentacija Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume osvojila je drugo mjesto na međunarodnom triangolu koji je odigran u Trstu.


U prvoj utakmici Riječani su pobijedili reprezentaciju Giuliane rezultatom 6:2. Hat-trick je postigao Pejić, 2 gola Stjepanović, a 1 gol Mjeda. Golman Linić istaknuo se obranjenim kaznenim udarcem.




Kako je u drugoj utakmici reprezentacija Veneta bila bolja od Giuliane rezultatom 4:1, odluka je pala u trećoj utakmici koja je odlučena nakon infarktne završnice.


Da se na turniru primijenila VAR tehnologija, pehar bi vjerojatno završio u Rijeci budući je Veneto izjednačio iz nepostojećeg kaznenog udarca, a do pobjede rezultatom došao u posljednjim sekundama utakmice.


Treba napomenuti i da su Riječani, sastavljeni od igrača ekipa Gazdi i Refula, u Trst stigli s 9 igrača dok se reprezentacija Veneta pojavila s njih 20…


I šećer na kraju – selekcija SDR-SLF pozvana je na Svjetsko prvenstvo nacija koje se iduće godine održava u Venetu i na kojem se očekuje nastup reprezentacija Škotske, Katalonije, Južnog Kameruna, Veneta, Giulije, Padanije…


Odlična prilika za afirmaciju ekipe koja već godinama pod vodstvom selektora i kapetana Andree Ponischa i bojama riječke trobojnice uspješno predstavlja naš grad.


Za reprezentaciju Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume su nastupili: Linić, Mladenović, Blaž, Ponisch (c), Baričić, Pejić, Dujmović, Mjeda, Stjepanović.