Veliki uspjeh

Kraljevičanin Antonio Franko osvojio broncu na EP-u u paratriatlonu

Hina

Antonio Franko

Antonio Franko



ZAGREB  Hrvatski paratrijatlonac Antonio Franko (26) osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u paratriatlonu koje je održano u Valenciji.


Nakon višestrukog odlaganja zbog loših vremenskih uvjeta natjecanje je ipak održano, a paratriatlonci su na programu imali 750 m plivanja, 20 km vožnje biciklom i 5 km trčanja sa sportskom protezom.


»Presretan sam s europskom medaljom oko vrata. Do bronce nije bilo lako doći. Odlučivale su nijanse, jer do samoga kraja bila je neizvjesna borba za medalje. Nakon plivanja zauzimao sam peto mjesto. Odličnim bicikliranjem došao sam na drugo mjesto, a u trećoj disciplini do samog kraja sam se borio za medalju i ostvario svoj san,« poručio je 26-godišnji paratriatlonac iz Kraljevice.




Nakon svjetskog zlata, Francuz Alexis Huinquanko je osvojio i europsko zlato pobijedivši s tri minute boljim vremenom od Danca Danijela Jensena koji je za šest sekundi bio brži od našeg brončanog Franka.


Ovim rezultatom Franko je ušao u povijest hrvatskog paratriatlona osvajanjem prvog europskog odličja.


Paratriatlon se nalazi na programu paraolimpijskih igara koje će se iduće godine održati u Tokiju, a sa svjetske rang liste najboljih 11 će izvaditi vizu za Japan. Franko je trenutačno na 11. mjestu, no osvajanjem europske medalje trebao bi napredovati do sedme pozicije.