Giro d'Italia

Kolumbijcu Estebanu Chavesu 19. etapa, bez promjena na vrhu

Hina

Reuters

Reuters

Kolumbijski biciklist Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) pobjednik je 19. etape Gira d'Italia vožene u petak od Trevisa do San Martina di Castrozza u dužini od 151 kilometra, a dvije etape prije završetka Ekvadorac Richard Carapaz (Movistar) zadržao je istu prednost pred Talijanom Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida) i Slovencem Primožom Rogličem (Jumbo-Visma)



SAN MARTINO DI CASTROZZA Kolumbijski biciklist Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) pobjednik je 19. etape Gira d’Italia vožene u petak od Trevisa do San Martina di Castrozza u dužini od 151 kilometra, a dvije etape prije završetka Ekvadorac Richard Carapaz (Movistar) zadržao je istu prednost pred Talijanom Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida) i Slovencem Primožom Rogličem (Jumbo-Visma).


Pobjednik 19. etape, 29-godišnji Esteban Chavez, ostvario je 80. etapnu pobjedu kolumbijskih biciklista na Grand Tour utrkama, a ukupno 29. na Giro d’Italia. Chavez je na završnom usponu nekoliko puta napadao konkurente, sve dok ih nije slomio i odvojio se od skupine koja je bila u vodstvu. Drugi je na cilj došao Talijan Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermac), a treći Portugalac Amaro Antunes (CCC).


Vodeća trojica u ukupnom redoslijedu kontrolirali su jedan drugoga na pristojnoj udaljenosti od skupine na čelu etape bez nekih pokušaja bijega, sve dok u završnici Slovenac Primož Roglič (Jumbo-Visma) nije pokušao ugrabiti pokoju sekundu. No, vodeći Ekvadorac Richard Carapaz (Movistar) i drugoplasirani Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) ispratili su Rogličev napad i zajedno s njim stigli do cilja. Tako je Carapaz ostao s prednošću od 1:54 minute pred Nibalijem i 2:16 minuta pred Rogličem.




U subotnjoj, predzadnjoj etapi valja očekivati mnogo više aktivnosti među vodećima, pogotovo od Nibalija i Rogliča koji moraju smanjiti zaostatak za Ekvadorcem kako bi u nedjeljnom kronometru u Veroni imali izgleda za ukupnu pobjedu. Prilika za napade u 20. etapi bit će i više nego dovoljno, jer će na putu dužine 194 km od Feltrea do Croce d’Aunea biti dva uspona druge i dva uspona prve kategorije. Posljednji uspon se, zapravo, sastoji od dva uzastopna uspona i dugačak je gotovo 20 kilometara.


Giro d’ Italia – 19. etapa (Treviso – San Martino di Castrozza, 151 km)


1. Esteban Chaves (Kol/Mitchelton-Scott) 4:01:31


2. Andrea Vendrame (Ita/Androni Giocattoli-Sidermac) +0:10


3. Amaro Antunes (Por/CCC) +0:12


4. Giovanni Carboni (Ita/Bardiani CSF) +0:24


5. Pieter Serry (Bel/Deceuninck Quick-Step) +0:32


6. Francoise Bidard (Fra/AG2R) +0:35


7. Marco Canola (Ita/Nippo-Vini Fantini-Faizane) +1:02


8. Manuele Boaro (Ita/Astana) +1:37


9. Manuel Senni (Ita/Bardiani CSF) +1:53


10. Olivier Le Gac (Fra/Groupama-FDJ) +2:33



UKUPNI REDOSLIJED


1. Richard Carapaz (Ekv/Movistar) 83:52:22


2. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain Merida) +1:54


3. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) +2:16


4. Mikel Landa (Špa/Movistar) +3:03


5. Bauke Mollema (Niz/Trek-Segafredo) +5:07


6. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +5:33


7. Rafal Majka (Polj/BORA-Hansgrohe) +6:48


8. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) +7:17


9. Pavel Sivakov (Rus/INEOS) +8:27


10. Davide Formolo (Ita/Bora-Hansgrohe) +10:06