Osvojili svoj prvi Stanley kup

Kingsi svladali Devilse i postali prvaci NHL-a

Hina

Prije tjedna činilo se gotiovo sigurnim da će Kingsi osvojtii Stanley kup nakon što su vodili 3-0 u seriji na četiri pobjede. No kako ni u Hollywoodu ne ide sve prema scenariju tako je došlo do preokreta



LOS ANGELES – Los Angeles Kingsi su sinoć postali prvaci NHL-a nakon što su svladali New Jersey Devilse 6-1 i osvojili svoj prvi Stanley kup pobijedivši u seriji na četiri pobjede rezultatom 4-3.


Nakon što im nije uspjelo osvojiti prvenstvo u prijašnje dvije utakmice serije, Kingsi su došli k sebi i u prvoj trećini poveli 3-0 pogocima Dustina Browna, Jeffa Cartera i Trevora Lewisa koji su postignuti u razmaku od četiri minute.


»To je nešto što je svatko sanjao cijeli svoj život a ovaj grad to sanja već 45 godina«, izjavio je nakon utakmice Brown. »Ne mogu to objasniti. Imali smo priliku nešto učiniti na svom ledu i učinili smo to i sada smo prvaci«.




U drugoj trećini, 90 sekundi nakon početka, Jeff Carter je postigao svoj drugi pogodak na utakmici a Adam Henrique zabio je jedini gol za New Jersey Devilse i za rezultata 4-1. U zadnjoj trećini na listu strijelaca još se jednom upisao Trevor Lewis, a zadnji gol za Kingse postigao je Matt Greene.


Vratar Kingsa Jonathan Quick je proglašen najkorisnijim igračem doigravanja


Prije tjedna činilo se gotiovo sigurnim da će Kingsi osvojtii Stanley kup nakon što su vodili 3-0 u seriji na četiri pobjede. No kako ni u Hollywoodu ne ide sve prema scenariju tako je došlo do preokreta i Devilsi su ostvarili dvije pobjede i zaprijetili igranjem sedme utakmice na svom ledu.


U povijesti NHL-a bilo je 25 momčadi koje su se našle u situaciji da gube 3-0 u finalu ali smao je jedna – 1942. Toronto Maple Leafsi – uspjela sasvim preokrenuti rezultata i osvojiti Stanley kup.


Rezultat šeste utakmice finala doigravanja:


Los Angeles Kings – New Jersey Devils 6:1


(Los Angeles je s rezultatom 4-2 u seriji na četiri pobjede postao prvak NHL-a)