Šampion opet pobjeđuje

KAKAV POVRATAK! Tiger Woods slavio nakon 1876 dana i stigao nadomak rekorda Sama Sneada

Igor Duvnjak

Tiger Woods se vratio pobjedama nakon pet godina/Foto REUTERS

Tiger Woods se vratio pobjedama nakon pet godina/Foto REUTERS

Na terenu East Lake GC u Atlanti 42. godišnji američki majstor je je svojim nastupom bacio publiku u trans, gledatelji su utrčali u teren da bi ga opet slavili.To mu je jubilarni osamdeseti naslov na velikim turnirima

RIJEKA Tiger Woods se vratio! Šampion kojega neki smatraju najboljim igračem golfa svih vremena je u blistavom izdanju pobijedio na Tour Championshipu, posljednjem od četiri natjecanja play – offa tog natjecanja. Na terenu East Lake GC u Atlanti 42. godišnji američki majstor je je svojim nastupom bacio publiku u trans, gledatelji su utrčali u teren da bi ga opet slavili.To mu je jubilarni osamdeseti naslov na velikim turnirima, od toga ih četrnaest ima na ovim najvećim kao što je odigrani u Atlanti. Na major turnirima inače nije pobjeđivao dugih pet godina, od 2013. godine i nastupa na WGC Bridgestone Invitationalu. Sada je opet slavio nakon čak 1876 dana.

Woodsu nedostaju još dva trijumfa da bi stigao rekord Sama Sneada, koji ima 82 pobjede. Tigerova forma itekako mnogo znači američkoj momčadi uoči nastupa na Ryder cupu koji će se održavati od petka na Le Golf National u Parizu. Tiger Woods tako nastavlja uspon kao dizalom na ljestvici najboljih od kada se početkom godine vratio na teren poslije dva operativna zahvata na leđima. Na rang listi najboljih je bio pao na čak 625. mjesto a ovim posljednjim uspjehom je već ušao među dvadeset najboljih, usput je dobio i nagradu od milijun i 620.000 dolara. Sve je zajedno vrlo impresivno jer je malo njih vjerovalo da se nakon svega može tako uspješno vratiti na teren.