EP dvoranski hokej

Hrvatska nadomak prvog mjesta

Hina

Drugoga dana natjecanja izabranici Krunoslava Hrupeca i Ivana Tomca pobijedili su Portugal sa 4-3, u »finalu« turnira bez finala, kojom su Hrvati izravnog i najopasnijeg konkurenta za prvo mjesto ostavili tri boda iza sebe.



SVETI IVAN ZELINA Još samo bod protiv Velšana i cilj će biti ispunjen, hrvatska muška reprezentacija u dvoranskom hokeju osvojit će prvo mjesto na Europskom prvenstvu 3. skupine koje se održava u Svetom Ivanu Zelini i izboriti plasman u viši rang natjecanja.


Drugoga dana natjecanja izabranici Krunoslava Hrupeca i Ivana Tomca pobijedili su Portugal sa 4-3, u »finalu« turnira bez finala, kojom su Hrvati izravnog i najopasnijeg konkurenta za prvo mjesto ostavili tri boda iza sebe.


U vrlo nervoznoj i svadljivoj utakmici, punoj isključenja, u kojoj su suci posve izgubili kontrolu, Hrvati su se sa sucima svađali manje. Ta ih je, nešto veća prisebnost, uz bravurozne obrane kapetana na golu Zorana Jakupovića, dovela do pobjede protiv reprezentacije nominalno možda jače od nas, koju zaredom pobjeđujemo na drugome velikom natjecanju, sada dvoranskom.




»Ne bih želio nikoga izdvajati. Znate da treneri to ne vole. No, složit ću se s vama ako kažete da je naš golman bio igrač utakmice«, izjavio je nakon utakmice trener Ivan Tomac, stručnjak koji hrvatsku dvoransku reprezentaciju vodi iz Švedske, gdje živi i radi; posljednja je tri mjeseca petkom, nakon završetka radnog vremena, avionom putovao u Hrvatsku da bi preko vikenda s reprezentativnim kandidatima odrađivao pet treninga.


Spomenuti junak hrvatske pobjede, Zoran Jakopović, obranio je sve skraćene kornere osim jednoga, te čak u dvama navratima u duelima jedan-na-jedan izlazio kao pobjednik protiv najtalentiranijeg igrača na turniru, portugalskog virtuoza Davida Franca.


Hrvati su vodili cijelo vrijeme utakmice, 1-0, 3-1, i 4-2. Čak i s dvama pogocima prednosti, naša je reprezentacija igrala napad 5-na-4.


U zelinsku sportsku dvoranicu natiskalo se tisuću ljudi. Hokejaši su se u subotu navečer osjećali važno.


U prvome subotnjem nastupu Hrvati su pobijedili Mađare 8-3. Domagoj Čefko s deset je golova najbolji strijelac turnira. Petar Hršak dijeli drugo mjesto s osam golova.Sve je u Zelini dosad bilo dobro; sve sluti da će tako i ostati.

EP u dvoranskom hokeju, 2. dan, rezultati: Turska – Finska 4-1, Mađarska – Hrvatska 3-8, Wales – Portugal 2-5, Turska – Mađarska 10-4, Finska – Wales 0-6, Hrvatska – Portugal 4-3.


Ljestvica:1. Hrvatska 122. Portugal 93. Wales 94. Turska 65. Mađarska 06. Finska 0