Nais na Kantridi

FRAN ČUBRANIĆ: Ne moramo se bojati nikoga pa ni Nišlija

Igor Duvnjak

Fran Čubranić/Foto Arhiva NL

Fran Čubranić/Foto Arhiva NL

Ne moramo se bojati nikoga, tako ni Naisa, bude li pristup igri kao u protekle dvije utakmice. Gosti su najopasniji u napadu sa desne strane, no pripremili smo se i za to i mislim da ćemo sve odraditi kako treba - kaže vratar Fran Čubranić



RIJEKA Oni stariji ljubitelji riječkog nogometa pamte dane kada su na Kantridi gostovali nogometaši niškog Radničkog, koji su znali igrati zapažene role i u Europi. Sada su neka nova drugačija vremena, na obližnji bazen na Kantridu dolaze niški vaterpolisti u razigravanju najbolje šestorke A2 Regionalne lige. Niške kapice, kojima je ovo prvo riječko gostovanje u jednom natjecateljskom susretu, bodovno su izjednačene s primorjašima. O večerašnjoj utakmici je bilo riječi na jučerašnjoj klupskoj pressici Primorja Erste banke, održanoj na bazenu Kantride. Poslije nemilog splitskog incidenta kada su napadnuti igrači Crvene zvezde, bilo je ozbiljnih bojazni da će se čak liga raspasti, ali natjecanje se nastavlja. Tri kola do kraja u sustavu u kojem pobjeda vrijedi tri boda, primorjaši imaju još samo teoretske izglede za promociju u viši rang budući da im drugoplasirani Radnički odmiče sedam bodova.


U riječkom taboru se od utakmice s Radničkim u Kragujevcu, u kojoj je izboren bod, nakupilo niz problema. Napadaču Srđanu Aksentijeviću je nakon jednog duela napukla kost šake, bit će duže vremena izvan stroja. Prvi centar Lovro Paparić, koji se uspješno vratio vaterpolu poslije duže stanke, dobio je udarac u lice. Skinuti su mu šavovi i »stisnut će zube«,. Kragujevački trokut problema zatvoren je s trenerom Igorom Hinićem, koji je zbog prigovora dobio crveni karton i zaradio jednu utakmicu kazne. Momčad će voditi njegov pomoćnik Boban Voštić.


– Podigli smo našu igru na višu razinu – konstatirao je Fran Čubranić. – Ne moramo se bojati nikoga, tako ni Naisa, bude li pristup igri kao u protekle dvije utakmice. Gosti su najopasniji u napadu sa desne strane, no pripremili smo se i za to i mislim da ćemo sve odraditi kako treba.




– Očekujemo da ćemo uzvratiti Naisu za poraz koji smo doživjeli u Nišu. Sve naravno uz pomoć navijača koji su nam se počeli vraćati – rekao je Ivan Matković, zadužen za fizičku spremu momčadi. – Sada smo relativno kompletni, nema Aksentijevića, Paparić će stisnuti zube i pomoći momčadi. Inače, naš kvalitetan rad daje rezultate, napredujemo, ova ekipa ima budućnost. Danas smo favoriti.


Utakmica počinje u 20 sati.