AliscaBau Grand Prix

Emanuel Kišerlovski treći u Mađarskoj

Hina

Ilustracija

Ilustracija



ZAGREB – Pazinska biciklistička momčad Meridiana Kamen Team zauzela je 2. mjesto na 41. izdanju utrke AliscaBau Grand Prix Gemenc u Mađarskoj, dok je Hrvat Emanuel Kišerlovski bio treći u ukupnom redoslijedu vozača.


Uspješanom momčadskom nastupu doprinio je i drugi hrvatski biciklist u momčadi Bruno Maltar koji je na kraju trodnevnog natjecanja završio šesti u ukupnom poretku. Kišerlovski i Maltar sve tri etape završili su među prvom desetoricom vozača, a za pobjednikom utrke Slovakom Marošom Kovačem zaostali su 56 sekundi, odnosno 1 minutu i 38 sekundi. Maltar je osvojio i titulu najboljeg biciklista do 23 godine, a među desetoricom najboljih bio je i Slovenac Uroš Repše, još jedan član pazinske momčadi.


Od preostalih hrvatskih vozača Endi Širol završio je na odličnom 18. mjestu, dok Filip Čengić nije završio utrku. Sljedeća utrka je na rasporedu od 10. – 14. lipnja u Slovačkoj, a 18. lipnja Maltar i Kišerlovski nastaviti će dokazivati dobru formu na prvim Europskim igrama u Bakuu, dok će ostali nastupiti na utrci Kroz Sloveniju (18. – 21. lipnja).