18. Croatia Open

Dvije tisuće karatista iz 25 zemalja ovoga vikenda na Zametu

Igor Duvnjak

Darko Šimunac, Miroljub Berak i Renato Kostović/S. JEŽINA

Darko Šimunac, Miroljub Berak i Renato Kostović/S. JEŽINA

Trodnevna natjecanja raznih uzrasnih kategorija ovog velikog međunarodnog sportskog događaja u Centru Zamet počinju u petak u 17 sati, u subotu u 9 i u nedjelju u 9 sati.



RIJEKA Dvorana na Zametu će ovog vikenda biti poput košnice, sve u znaku karatea, tu će se nadmetati oko dvije tisuće sudionika iz dvadeset i pet zemalja na već osamnaestom po redu Croatia Openu. O velikom međunarodnom događaju za riječki sport jučer bilo je riječi na prigodnoj konferenciji za medije, održanoj u Informativnom centru Grada Rijeke na Korzu. Sudjelovali su Renato Kostović, v. d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Rijeke, Darko Šimunac, glavni tajnik Hrvatskog karate saveza, Boran Berak, zapaženi karatist »TAD«-a, te Miroljub Berak, predsjednik Organizacijskog odbora ovog velikog međunarodnog turnira.


– Čast mi je i zadovoljstvo u ime gradonačelnika Vojka Obersnela i u osobno ime pozdraviti sudionike 18. izdanja Croatia Opena, velikog turnira s oko 1.900 sudionika iz 25 zemalja. Zadovoljni smo što je karate postao dio olimpijske obitelji – rekao je Renato Kostović. – S obzirom na to kako se dugo godina ovaj turnir održava ovdje, to je znak da je riječki karate itekako uvažen u Hrvatskoj.


Novinarima su o ovom velikom turniru govorili i »neposredni proizvođači«, zapažena imena iz karate sporta.




– Drago mi je da sam u gradu sporta, ovaj turnir je uvijek bio na zavodnoj razini, jedan je od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe – poručio je Darko Šimunac. – Posebno veseli impozatna brojka onih koji su došli, uz natjecatelje tu su suci, preteće osobe, obitelji. Ima tako 385 Talijana, 186 Mađara, 86 gošći i gostiju iz Srbije.


– Croatia Open izaziva izuzetnu pažnju svih, ovo je prava priprema za Svjetsko prvenstvo – rekao je Boran Berak. – Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, nadam se uspjehu.



– Uzmemo li u obzir broj pratećeg osobolja, riječ je o oko 4000 ljudi koji će ovih dana boraviti u smještajnim kapacitetima Rijeke i Opatije – kazao je Miroljub Berak o ovom poticaju karatea kvarnerskom turizmu. – Uz ostalo, u organizaciju turnira uključeno je dvadesetak volontera. Uvjeti u dvorani i sama organizacija su na razini svjetskog i europskog prvenstva. Toliki broj sudionika dovoljno govori o značenju Hrvatskog karate saveza u Europi i na Balkanu.


Trodnevna natjecanja raznih uzrasnih kategorija ovog velikog međunarodnog sportskog događaja u Centru Zamet počinju u petak u 17 sati, u subotu u 9 i u nedjelju u 9 sati.