PH za boćarice

Carrolini Bajrić dva, Nikol Marelja-Bošnjak jedno zlato na Visu

Portal Novilist.hr

Nikol Marelja i Carrolina Bajrić

Nikol Marelja i Carrolina Bajrić



KOMIŽA Carrolina Bajrić, Nikol Marelja-Bošnjak (Čavle ŠB) i Nives Jelovica (Labin) obilježile su zadnji ciklus prvenstva Hrvatske za seniorke, održanog u Komiži na otoku Visu, za discipline bližanje i izbijanje u krug, štafetno izbijanje i par-klasično. Carrolina Bajrić treći je put osvojila je zlato u krugu, dok je s Nikol Marelja osvojila naslov državne prvakinje u paru. Zanimljivo je to da su sva zlata i srebra u svih šest disciplina na prvenstvu Hrvatske ove godine pravilno raspodijelile Carrolina Bajrić i Nives Jelovica… Carrolina je prvakinja Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug, brzinskom izbijanju i paru klasično s Nikol Marelja-Bošnjak, uz tri srebra, dok je Nives Jelovica najbolja u disciplinama pojedinačno klasično, preciznom izbijanju i štafetnom izbijanju s Riom Vojković, također uz tri srebra.


U finalu kruga Carrolina je uzvratila Nives za poraz u skupini, te je pobjedom od 24:21 aktualna viceprvakinja svijeta u ovoj disciplini vratila naslov državne prvakinje, koji je još osvajala 2016. i 2017. godine. U polufinalu Carrolina je svladala klupsku suigračicu Iru Nimčević s 20:11, dok je Nives Jelovica pobijedila domaću Rozmariju Karuza s 25:15. Ira Nimčević je na kraju zauzela četvrto mjesto porazom u malom finalu s 18:12.


U finalu discipline par Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak nadmašile su Nives Jelovicu i Riju Vojković sa 7:5 pogotkom balina za spas nakon isteka vremena. Zato je Carrolini Bajrić u štafetnom izbijanju, zajedno sa sestrom Virginijom, izmaklo za jedan bod. Finalnu seriju izgubile su 33:32 od Nives Jelovica i Rije Vojković… Time je zaustavljena četverogodišnja dominacija Virgine i Carroline u ovoj disciplini. Treće mjesto zauzele su Nikol Marelja-Bošnjak i Ira Nimčević (21+25), a još jednu brončanu medalju za Čavle ŠB osvojile su Dora Fućak i Roberta Petrović (16+24).