Branko Ivanković

Vraćam se u izborničke vode, Oman je nova etapa u mojoj karijeri

Marko Cvijanović

Branko Ivanković nakon potpisivanja ugovora

Branko Ivanković nakon potpisivanja ugovora

U karijeri sam osvojio trinaest trofeja, a igrao sam i finale Kupa u Saudijskoj Arabiji. Jako sam ponosan na sve to - kaže nekadašnji trener Dinama i Rijeke.



RIJEKA Branko Ivanković novi je izbornik reprezentacije Omana. Hrvatski stručnjak s bogatim iskustvom na »srednjoistočnoj« nogometnoj sceni zamijenio je za kormilom omanske reprezentacije nizozemskog stručnjaka Erwina Koemena, koji je dobio otkaz poslije razočaravajućeg nastupa na Zaljevskom kupu u Kataru na kojem su Omanci završili natjecanje još u fazi po skupinama. Oman je na turnir došao kao branitelj naslova, no osvojio je tek treće mjesto u skupini iza Saudijske Arabije i Bahreina.


– Zadovoljan sam, vraćam se u izborničke vode, nešto što sam prije radio. U svakom slučaju, jako dobro poznajem prostor Srednjeg istoka, jer sam radio u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, gdje sam radio i u klubu, i u reprezentaciji. Imam iskustvo rada na tom prostoru i s mentalitetom tamošnjih igrača. Ovo je nova etapa, s novom reprezentacijom, projekt koji me jako zainteresirao pa nisam bio ni u kakvoj dvojbi, Bez obzira što sam imao ponude reprezentacije Irana i Kuvajta – kaže Ivanković koji u Oman odlazi poslije kratkotrajne avanture u Saudijskoj Arabiji gdje je radio kao trener Al-Ahlija. Uzgred, Oman će mu biti druga reprezentacija koju će voditi, nakon što je od 2002. do 2006. bio izbornik Irana.


– Nauspješniji sam izbornik Irana u povijesti i najuspješniji trener koji je radio u Iranu. S reprezentacijom sam bio treći na prvenstvu Azije, s mladom reprezentacijom osvojio sam Azijske igre u Južnoj Koreji, bili smo prvaci zapadne Azije i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. Takve rezultate nitko nije imao, osim mene. A što se klupskih trofeja tiče, s Persopolisom sam u četiri godine osvojio sedam trofeja. Po tome ispada da sam najtrofejniji hrvatski trener, jer sam u karijeri osvojio trinaest trofeja, a igrao i finale Kupa u Saudijskoj Arabiji. Jako sam ponosan na sve to.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU