Veliki okršaji

Večeras kreće završnica Lige prvaka: Kane prijetu Juveu, PSG stiže u Madrid

Marko Cvijanović

Najveća prijetnja "Zebrama" - Harry Kane / Foto REUTERS

Najveća prijetnja "Zebrama" - Harry Kane / Foto REUTERS

Torinski susret nudi okršaj granitne obrane »zebri« koja je u posljednjih šesnaest utakmica primila samo jedan pogodak i sjajnog napadača »Spursa«, Harryja Kanea



RIJEKA – Večerašnjim prvim utakmicama osmine finala počinje ovosezonska završnica nogometne Lige prvaka, što će veliki finale imati 26. svibnja u Kijevu. Utorak i srijeda odmah donose velike okršaje u Torinu i Madridu. »Juventus« večeras dočekuje »Tottenham«, a »Real Madrid« sutra PSG u dvoboju što su mnogi poslije ždrijeba okarakterizirali svojevrsnim »finalnom prije finala«.


Torinski susret nudi okršaj granitne obrane »zebri« koja je u posljednjih šesnaest utakmica primila samo jedan pogodak i sjajnog napadača »Spursa«, Harryja Kanea, koji je ove sezone postigao već 32 pogotka i iz utakmice u utakmicu ruši rekorde.


– Ispred nas je velika utakmica i čeka nas težak posao. Želimo vidjeti gdje smo u odnosu na najbolje. »Juventus« je posljednjih godina u Ligi prvaka bio fantastičan – poručio je Kane, koji prilično skromno najavljuje večerašnju utakmicu s obzirom na činjenicu da je »Tottenham« osvojio prvo mjesto u iznimno teškoj skupini ispred branitelja naslova »Real Madrida« i dortmundske »Borussije«, uz pet pobjeda i remi.




– U dobroj smo formi, ovo je najbolje vrijeme za igranje protiv »Juventusa«. Rezultati protiv »Manchester Uniteda«, »Liverpoola« i »Arsenala« daju nam vjeru da možemo. Sada znamo da se možemo suočiti s velikim momčadima – smatra trener londonskog sastava Mauricio Pochettino.


Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić očekuje se u prvoj jedanaestorici »crno-bijelih«, koji će biti oslabljeni neigranjem Juana Cuadrada, Paula Dybale i Blaisea Matuidija, još uvijek je pod upitnikom nastup Andree Barzaglija.


Zahuktali »Manchester City« gostuje u Baselu i sve osim sigurna prolaza »građana« bila bi velika senzacija. Pogotovo u kontekstu sjajne golgeterske forme najubojitijeg strijelca Sergija Agüera, koji je u proteklom prvenstvenom kolu postigao čak četiri pogotka.


– Borit ćemo se za trofeje u svim natjecanjima. Imamo dovoljno kvalitetnu ekipu koja je to sposobna učiniti – poručuje trener »Cityja« Pep Guardiola.


Uz dužno poštovanje prema večerašnjim utakmicama, s najviše pozornosti pratit će se veliki okršaj »Reala« i PSG-a u srijedu na Santiago Bernabeuu. Koliko god dvostrukim uzastopnim europskim prvacima Madrižanima na domaćem travnjaku pripadala uloga favorita, Parižani imaju itekako jake adute. Napadački trolist Mbappe – Neymar – Cavani stiže gladan trofeja u prvoj zajedničkoj sezoni, a »Realu« u posljednje vrijeme baš ne cvjetaju ruže. Od naslova španjolskoga prvaka već su se oprostili, lov na treću uzastopnu europsku krunu u tom se kontekstu nameće kao najznačajniji cilj. Luka Modrić jedan je od onih koji ove sezone sami vuku »kraljevsku momčad«, Mateo Kovačić svoju će priliku čekati na klupi.