Organizirano "navijanje"

Uhićeno deset vođa navijača Juventusa: Ucjenjivali su klub, tražili besplatne ulaznice uz prijetnju da će rasistički provocirati s tribina

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Tih deset vođa Juventusovih "ultrasa", zloglasnih po nasilju i rasizmu, nalaze se među 37 osoba optuženih za prijetnje kako će isprovocirati nerede i skandirati rasističke slogane ukoliko im klub ne ustupi besplatne ulaznice kako bi ih zatim mogli preprodati.



TORINO – Talijanska policija uhitila je 10 vođa tvrdokornih navijačkih skupina tamošnjeg nogometnog prvaka Juventusa zbog sumnje da su ucjenjivali klub kako bi dobijali besplatne ulaznice koje su potom preprodavali na crnom tržištu.


Tih deset vođa Juventusovih “ultrasa”, zloglasnih po nasilju i rasizmu, nalaze se među 37 osoba optuženih za prijetnje kako će isprovocirati nerede i skandirati rasističke slogane ukoliko im klub ne ustupi besplatne ulaznice kako bi ih zatim mogli preprodati.


Ova uhićenja rezultat su jednogodišnje istrage posebne istraživačke skupine torinske policije Digosa koja je pokrenuta nakon Juventusove prijave kako ga ucjenjuju vlastiti navijači.




U ponedjeljak je talijanska policija izvršila 39 pretresa u 14 različitih gradova u sklopu ove istrage.