Finale Svjetskog prvenstva

U nedjelju u pulskoj Areni nogomet umjesto filmova

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

 Zahvalio je pulski gradonačelnik Ministarstvu kulture i Pula Film Festivalu koji su, kako je rekao, "prepoznali povijesni trenutak hrvatskog nogometa" i odobrili da se prijenos utakmice prati u drevnoj Areni



Prijenos finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u nedjelju u 17 sati između Hrvatske i Francuske pratit će se u pulskoj Areni, potvrdio je za Hinu pulski gradonačelnik Boris Miletić i zahvalio Ministarstvu kulture i Pula Film Festivalu što su odobrili da se umjesto filmova u nedjelju gleda prijenos utakmice iz Moskve. 


 Kako je rekao Miletić, prijenos povijesne utakmice u spektakularnom ambijentu pulskog amfiteatra osigurat će Grad Pula i Pula Film Festival. 


 “Organizirano gledanje utakmice naše reprezentacije na najljepšem mjestu na svijetu naš je poklon navijačima. Neka nas bude što više i što jače navijajmo. Pokažimo kako je i koliko je Pula uz hrvatsku reprezentaciju”, istaknuo je Miletić i izrazio zadovoljstvo što je sve prijenose dosadašnjih utakmica hrvatske reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Rusiji na pulskom Forumu pratilo više od 20 tisuća posjetitelja te kako je sve prošlo u pozitivnom ozračju bez ikakvih izgreda. 




 Zahvalio je Ministarstvu kulture i Pula Film Festivalu koji su, kako je rekao, “prepoznali povijesni trenutak hrvatskog nogometa” i odobrili da se prijenos utakmice prati u drevnoj Areni. Naime, u subotu se u Areni svečano otvara 65. pulski filmski festival, a u nedjelju se zbog prijenosa utakmice u Areni neće prikazivati filmovi.  


 Očekuje se da će utakmicu za svjetskoga nogometnog prvaka u pulskoj Areni pratiti između sedam i osam tisuća gledatelja.