I Hajduk ima Mamića

Tommy i Hajduk potpisali sponzorski ugovor vrijedan milijun eura

Toni Bilić

Zoran Mamić, dopredsjednik »Tommyja«, potpisao je ugovor umjesto predsjednika Nadzornog odbora i vlasnika tvrtke, oca Tomislava, koji je bio zauzet drugim poslovnim obvezama i nije mogao doći na Poljud



SPLIT Na Poljudu je potpisan dvogodišnji  sponzorski ugovor između »Hajduka« i najjačeg trgovačkog lanca u Dalmaciji, tvrtke »Tommy« čiji je vlasnik Tomislav Mamić. Shodno potpisanom ugovoru, »Tommy« će iduće dvije godine biti generalni sponzor »bijelih« i godišnje klubu s Poljuda plačati 500 tisuća eura.


U ime »Hajduka« ugovor je potpisao predsjednik Uprave, Marin Brbić, a u ime novog glavnog sponzora dopredsjednik  Nadzornog odbora »Tommyja« Zoran Mamić. Potpisivanju ugovora bio je nazočan direktor marketinga »bijelih« Aljoša Bašić. Splićani su tako poslije četrii godine ponovno dobili generalnog sponzora.


– Ovo je izuzetno bitan trenutak za klub, poslije četiri godine konačno  smo dobili generalnog sponzora. Mislim je da prirodni slijed događanja da se najveći brend u Dalmaciji, »Hajduk«, srodi sa najvećim trgovačkim i najvećim gospodarskim subjektom Dalmacije. Osim potpisanog ugovora imamo još mnogo planova o zajedničkoj suradnji – rekao je Marin Brbić.




Zoran Mamić, dopredsjednik »Tommyja«, potpisao je ugovor umjesto predsjednika Nadzornog odbora i vlasnika tvrtke, oca Tomislava, koji je bio zauzet drugim poslovnim obvezama i nije mogao doći na Poljud.


– Kao što smo rekli na prošloj konferenciji za medije, to je bio samo uvod za potpisivanje ugovora prema kojem je »Tommy« postao generalni sponzor »Hajduka«. Bit ćemo ponosni sponzor kluba. Mislim da je iznos od milijun eura respektabilna cifra i za bogatije europske klubove. Drago nam je da možemo pomoći »Hajduku«, očekujemo još čvršću suradnju s klubom. Milijun eura, odnosno svake godine po 500 tisuća eura, »Hajduk« će dobiti u novcu, a ne u nekakvom drugom obliku kao što se špekulira – jasno je dao do znanja Zoran Mamić.


Upitan o mogućnosti otplate dijela kredita splitskog prvoligaša (ukupni iznos je 30 milijuna kuna), Mamić je odgovorio:


– O tome ne znam puno, otac je razgovarao na tu temu s gradonačelnikom Baldasarom. Ako klub kupi stranac? »Tommy« ima određeni dio dionica ako jednog dana dođe do situacije da stranac kupi klub. Tada ćemo sjesti i porazgovarati o svom budućem statusu – zaključio je Mamić.