Suigrači u šoku

Stravična ozljeda igrača Varaždina u Kupu Hrvatske: Turčin pretrpio otvoreni prijelom noge

Portal Novilist.hr

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL



Premda su izborili prolazak u osminu finala hrvatskog Kupa, nogometaši Varaždina neće po dobrome pamtiti utakmicu protiv Rudeša. Mladi veznjak Varaždina Tomislav Turčin (22) u 48. minuti je teško stradao nakon starta Tonija Gorupeca. Zadobio je otvoreni prijelom desne noge i hitno je prevezen u bolnicu.


Prema dostupnim informacijama, noga mu je pukla kod zgloba pa je oštećen i ligament.


Igrači na terenu ostali su u šoku kad su vidjeli što mu se dogodilo, a utakmica je kasnije nastavljena i Turčinov Varaždin ostvario je visoku pobjedu od 4:2 nad Rudešom.




– Bilo bi bolje da smo izgubili 7:0 nego da se dogodila ova teška ozljeda. Takve ozljede znaju usporiti nogometnu karijeru, ali siguran sam da će se Tomislav nakon svega vratiti još jači i bolji, komentirao je nakon utakmice trener Varaždinaca Borimir Perković.


Sudac Marin Vidulin Toniju Gorupecu je za ovaj start dao žuti karton. Mladi Tomislav Turčin pretrpio je već drugi lom noge u nešto više od godine dana. Lani je u kolovozu slomio fibulu, dok je još igrao za Široki u BiH Premijer ligi.


Za Varaždin golove su postigli Dominik Glavina u 3., Matej Senić u 36., Iranac Mohammad Mehdi Mehdikhani u 46. i Dejan Glavica u 74. minuti, dok su za Rudeš zabijali Antonio Raguž u 60. i Tomislav Havojić u 69. minuti.