Šesnaestina finala

Srbima krenulo: I Zvezda i Partizan izborili europsko proljeće

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Marseillea i Athletic Bilbaoa izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige.


Marseille je u susretu 6. kola I skupine na stadionu Velodrome odigrao 0-0 protiv RB Salzburga što je francuskom klubu bilo dovoljno za prolaz.


Austrijski prvak je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a OM-u je trebao bod kako bi osvojio drugo mjesto. U drugom susretu Viktorija Guimaraes i Konyaspor su odigrali 1-1. Turci su poveli golom Mehdija Bourabije (15), a izjednačio je Oscar Estupinan (74).




U skupini J Zorja i Atheltic Bilbao su u izravnom susretu odlučivali tko će dalje uz Ostersund. Ukrajincima je trebala pobjeda, a Španjolcima je dosta bio i bod. Na koncu je Athletic slavio 2-0 golovima Aritza Aduriza u 70. minuti i Raula Garcije u 86. minuti.


Kako su u drugom susretu Hertha i Ostersund odigrali 1-1, Athletic je osvojio prvo mjesto u skupini, a Šveđani idu dalje kao drugoplasirani. Ostersund je u 88. minuti imao jedanaesterac za pobjedu i prvo mjesto u skupini, ali je Nouri bio neprecizan.


U susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine L Zenit je na gostovanju pobijedio Real Sociedad 3-1. Gosti su poveli u 35. minuti golom Aleksandra Erohina, izjednačio je Willian Jose u 58. minuti, no šest minuta kasnije Branislav Ivanović je ‘škaricama’ doveo goste u novo vodstvo. Pobjedu Rusa potvrdio je Paredes u 86. minuti.


Arsenal se lako obračunao s Bate Borisovom pobijedivši na stadionu Emirates 6-0 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini H. Golove za ‘topnike’ zabili su Debuchy (11), Walcott (37), Wilshere (43), Polyakov (51-ag), Giroud (64-11m) i Elneny (74).


U drugom susretu Crvena zvezda je u Beogradu slavila protiv Kolna 1-0 i prošla dalje. Pobjednika je odlučio gol Slavoljuba Srnića u 22. minuti.


Crvena zvezda se tako pridružila Partizanu i oba beogradska kluba su izborila plasman u 16-inu finala.