Solidarnost

Škotski navijači doniraju Palčiće

Hina

Udruga škotskih nogometnih navijača »Tartan Army Sunshine Appeal« u suradnji s Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije »Uvijek vjerni«, donirat će humanitarnoj akciji »Palčić gore« dvije tisuće funti



ZAGREB Škotski nogometni navijači, koji su već počeli stizati u Zagreb uoči sutrašnje utakmice s Hrvatskom, uručit će novčanu donaciju Klubu roditelja nedonoščadi »Palčićima«, izvijestila je ta udruga.


Udruga škotskih nogometnih navijača »Tartan Army Sunshine Appeal« u suradnji s Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije »Uvijek vjerni«, donirat će humanitarnoj akciji »Palčić gore« dvije tisuće funti.


Već desetu godinu za redom kada škotska reprezentacija igra daleko od kuće, osim što odjeveni u tradicionalne kiltove stvaraju veselu i pozitivnu atmosferu, pitoreskni škotski navijači doniraju u zemlji u kojoj gostuju određen iznos udrugama koje se bave djecom. Ovo im je 45. donacija po redu od 2003. od kada su prvu uručili u Litvi.




U petak, na dan utakmice, u prostorijama Kluba navijača »Uvijek vjerni« predstavnici gostujućih navijača »Tartan Army Sunshine Appeal« i »Uvijek vjerni« zajednički će predati donaciju predstavnicima Kluba roditelja nedonoščadi »Palčići« za akciju »Palčić gore«.


Cilj joj je nabava uređaja koji nedostaju u rodilištima širom Hrvatske, a koriste se u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi.