Liga prvaka

SVATKO IMA NEKO SVOJE PROKLETSTVO Može li Leo Messi konačno zabiti gol Chelseaju?

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters



Svatko ima neko svoje prokletstvo. Ima ga i Lionel Messi. A zove se – »Chelsea«! Čovjek koji se u bogatoj karijeri nazabijao golova još nijednom nije zatresao mrežu vratara »Chelseaja«. Iz osam pokušaja!? Šest puta najbolji nogometaš na svijetu svih vremena nije uspio postići gol kada je među vratnicama stajao Petr Čech, dvaput kada je branio Henrique Hilario. Uzgred, »Chelsea« je na kratkom popisu klubova protiv kojih slavni argentinski napadač nije postizao pogotke u Ligi prvaka ( igrao je protiv 37 klubova), time se diče i »Rubin Kazan«, »Atletico Madrid« (četiri utakmice), »Inter« (3), »Benfica«, »Liverpool« (2) i »Udinese« (1).


Zanimljivo, Messi je protiv »Arsenala«, »Manchester Uniteda« i »Manchester Cityja« zabio 17 golova u 16 utakmica, a protiv »penzionera« nije zatresao mrežu čak 655 minuta. Lošiji učinak ima samo protiv »Milana« (720 minuta bez gola). Naravno da se trener »Chelseaja« ne može pouzdati u tradiciju.


– Trebat će nam savršena utakmica. Protiv nas će igrati jedna od najboljih momčadi u povijesti i svi ćemo morati odigrati na najvišoj razini – smatra menadžer »Bluesa«, Antonio Conte




Messi je lani u rujnu razbio »prokletsvo Buffona« i konačno zabio gol velikom Gigiju, Stamford Bridge večeras u prvoj utakmici osmine finala ovosezonskog izdanja elitnoga europskoga klupskoga nogometnoga natjecanja nudi još jednu priliku protiv »Chelseajevih« vratara. Ovom priliku vrlo vjerojatno protiv Thibauta Courtoisa.


Trener »Barce« Ernesto Valverde vjerojatno priželjkuje golgetersko »buđenje« najboljega igrača protiv londonske momčadi, pogotovo uslijed poražavajućih brojki što kažu da su Katalonci s Messijem u momčadi protiv »Chelseaja« samo jednom pobijedili, pet puta remizirali i dvaput izgubili. A Messijeva statistika u tim susretima? Osam utakmica, nula golova, dva žuta kartona!? Sutra će se navršiti točno dvanaest godina od Messijeve prve utakmice protiv »Chelseaja« u Ligi prvaka. Dogodilo se 21. veljače 2006. Dan ranije, ali 2017. godine Messi stiže na Stamford Bridge s novom misijom.


– Ne razmišljam o protivniku, već o našoj igri. Jedino me zanima kako ćemo mi igrati, a igrat ćemo na pobjedu – rekao je Valverde.


U sjeni velikog londonskog dvoboja, »Bayern« će na Allianz Areni dočekati »Bešiktaš« Domagoja Vide, kojega čeka teška zadaća s obzirom na formu prvog protivničkog »topnika« Roberta Lewandowskog, ali i ostalih bavarskih napadača (Robben, Ribery, Wagner, Müller…). Srijeda donosi gostovanje »Manchester Uniteda« u Sevilli i dvoboj »Šahtara« i »Rome«. Sve ukazuje na neizvjesnost, ali…


Danas (20.45) 


Bayern – Bešiktaš


Chelsea – Barcelona


Srijeda (20.45) 


Sevilla – Man. Utd.


Šahtar – Roma