Kvarnerska rivijera

Riječani prokockali pobjedu, Novljanima bod protiv modrih

Kristian Sirotich

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



KOSTRENA Nogometaši Rijeke nisu uspjeli pobjedom otvoriti nastup na 66. izdanju Kvarnerske rivijere, slavnog nogometnog turnira mladih nada, što je jučer startao na terenima u Kostreni, Novom Vinodolskom, Labinu i u Omišlju. Bijeli kadeti su u Žuknici, koja je domaćin A skupine, sjajno otvorili nastup protiv Venezie i do 60. minute, činilo se, riješili pitanje pobjednika, a onda je negdje nastao kratak spoj i gosti iz Italije uspjeli su se spasiti poraza. I to pogotkom Nicole Faggiana, koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade sigurno realizirao najstrožu kaznu.


Riječani su poveli u 23. minuti preko Filipa Zrilića, u 49. minuti Jakov Pintarić pogodio je za 2:0, jedanaest minuta kasnije Filip Zrilić svojim drugim pogotkom dodatno povećao prednost domaćina (3:0). No, kola su krenula nizbrdo u 62. minuti, Daniele Antinono je smanjio rezultat, potom se u listu strijelaca u 75. minuti upisao i Niccolo Ernaz, a »bijele« u trećoj minuti nadoknade rastužio Faggian. Riječani zaista imaju za čime žaliti, u 25. minuti Biskupović je propustio iskoristiti i najstrožu kaznu. U drugoj utakmici u skupini nogometaši Pomorca poraženi su od Olimpije 4:0.


Veliko iznenađenje priredili su kadeti Vinodola, koji su na svom igralištu itekako namučili »modre« vršnjake. Štoviše, domaćini su u 39. minuti uspjeli i povesti, Amar Tahrić svojim je pogotkom izazvao posvemašno oduševljenje na Bahalinu. No, kvaliteta gostiju ipak je do izražaja došla u nastavku susreta pa se Dinamo pogotkom Ivana Kuklike u 60. minuti spasio poraza.




Itekako zapaženo bilo je i otvaranje kadeta omišaljskog OŠK-a, koji su pogotkom Jakova Brekala u 32. minuti poveli protiv Osječana, što je bio rezultat kojim se išlo i na odmor. No, Osječani su u nastavku ipak prvo poravnali rezultat (Luka Vojnović, 47′), a onda i osigurali pobjedu (Mihael Kuprešak, 73′).


Rezultati 1. kola, skupina A (Kostrena): Pomorac – Olimpija 0:4, Rijeka – Venezia 3:3. Poredak: Olimpija 3, Venezia i Rijeka 1, Pomorac bez bodova. Danas: Olimpija – Venezia (16:30), Pomorac – Rijeka (18:30).


Skupina B (Labin): Rudar – Sampdoria 0:0, Željezničar – Maribor 0:1. Poredak: Maribor 3, Rudar i Sampdoria 1, Željezničar bez bodova. Danas: Sampdoria – Maribor (17), Rudar – Željezničar (19).


Skupina C (Omišalj): OŠK Omišalj – Osijek 1:2, Domžale – Gabala 0:0. Poredak: Osijek 3, Domžale i Gabala 1, OŠK Omišalj bez bodova. Danas: Osijek – Domžale (16:30), OŠK Omišalj – Gabala (18:30).


Skupina D (Novi Vinodolski): Vinodol – Dinamo 1:1, Udinese – Budućnost 4:1. Poredak: Udinese 3, Vinodol i Dinamo 1, Budućnost bez bodova. Danas: Dinamo – Udinese (16:30), Vinodol – Budućnost (18:30). (K. S.)