Još jedna potvrda kvalitete

RUJEVIČKA RAPSODIJA Brazilac Heber vratio Rijeku tamo gdje joj je mjesto i priuštio ovacije Igoru Bišćanu

Denis Frančišković

Slavlje Riječana nakon utakmice/R. BRMALJ

Slavlje Riječana nakon utakmice/R. BRMALJ

Junak bijele rapsodije, poglavito u drugom poluvremenu, bio je dvostruki strijelac Heber (9. gol), ali prije svega cijela momčad za velik trud, odličnu igru i nakon dugo vremena povratak na drugo mjesto. Tamo gdje objektivno ova momčad i pripada kada je prava. Na kraju sve je zaslađeno vatrometom, neprepoznatljivi "lokosi" su pognute glave napustili Rujevicu, da nije bilo Grbića mogli su iz svoje mreže vaditi i dvostruko više pogodaka.



RIJEKA Veliki oproštaj Riječana od Rujevice za ovu godinu! Jedna od najboljih domaćih igara ove jeseni, nastavak niza nepobjedivosti pod vodstvom Igora Bišćana koji je doživio i mini ovacije po završetku utakmice te u potpunosti blokirana Lokomotiva za već 10. uzastopnu domaću pobjedu nad Zagrepčanima. Junak bijele rapsodije, poglavito u drugom poluvremenu, bio je dvostruki strijelac Heber (9. gol), ali prije svega cijela momčad za velik trud, odličnu igru i nakon dugo vremena povratak na drugo mjesto. Tamo gdje objektivno ova momčad i pripada kada je prava. Na kraju sve je zaslađeno vatrometom, neprepoznatljivi “lokosi” su pognute glave napustili Rujevicu, da nije bilo Grbića mogli su iz svoje mreže vaditi i dvostruko više pogodaka.


Rijeka je samo prividno u nastavku prepustila loptu gostima te s kapitalom od jednog gola čekala prigodu da zada “lokosima” matni udarac. Moglo se to dogoditi već nakon pet minuta igre poslije odmora, ali vratar Grbić čudesno je, bolje reći refleksno obranio udarac Heberu s tri metra. Uslijedio je Rijekin mini polupresing koji je odmah urodio plodom. Obranio je Grbić i u 61. minuti prvotni udarac Čolaka izbivši loptu, no na njegovu nesreću do Kvržića koji je iskosa rutinski poentirao – 2:0.


Majstorija


Bijeli su nakon toga stisli gas, nizali šanse, ali “lokosi” su čudom i obranama Grbića odoljevali. Sve do novog bljeska i 78. minute kada je Heber izveo malo remek djelo u koprodukciji s Grahovcem. Prodao je na lijevoj strani nekoliko lažnjaka i peta, a onda iskosa nanišanio i majstorskim odmjerenim udarcem od vratnice matirao Grbića za kraj rujevačke priče – 3:0. Do kraja moglo se još nekoliko lopti zakoprcati u mreži Lokomotive…





Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 4.057. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 7. Strijelci: 1:0 Heber (13′), 2:0 Kvržić (61′), 3:0 Heber (78′). Žuti kartoni: Heber, Punčec (Rijeka), Lecjaks, Drožđek, Kolinger (Lokomotiva).


RIJEKA: Sluga 6,5, Raspopović 6,5, Župarić 7, Punčec 7, Žuta 6,5, Pavičić 7, Lončar 6,5 (od 89′ Čanađija -), Kvržić 7,5, Gorgon 6,5 (od 68′ Grahovac -), Heber 8 (od 89′ Acosty -), Čolak 6,5.


LOKOMOTIVA: Grbić 6,5, Karačić 5,5, Kolinger 5,5, Datković 5,5, Lecjaks 5,5 (od 49′ Hujber 5), Mlinar 5,5, Halilović 5, (od 68′ Krajinović -), Kastrati 5 (od 76′ Božić -), Krstanović 5,5, Drožđek 6, Radonjić 5. 



Rijeka je u prvom poluvremenu kompaktnom i zgusnutom igrom u velikoj mjeri razbila pas igru gostiju. “Bijeli” su bili brži na lopti, imali posjed i jednostavnija, pravovremenija rješenja, dok su “lokosi” previše komplicirali iako su preko poduzetnog Drožđeka stvorili nekoliko obećavajućih akcija.


Kvržićev ubačaj


U uvodnim minutama gosti su izveli dva kornera, a Heber iz daljine tukao iznad grede. No u 13. minuti Brazilac je bio i pravovremen i točan. Kvržić je s desnog boka izveo slobodan udarac, Heber iz drugog plana pobjegao pažnji Datkovića i Kolingera te se na prvoj vratnici samo naklonio glavom, a lopta odsjela u mreži – 1:0.


Igra Rijeke dobila je dodatno na protočnosti, igrači su prštali od samopouzdanja, za razliku od “lokosa” koji kao da su mislima već bili na odmoru. U 22. minuti domaći su nakon kornera zaprijetili s dvaju odbijanaca, ali nakon pola sata njihova igra počela je pomalo kopniti. Zagrepčani su bili sve poduzetniji, u 32. minuti stvorili prvu prigodu kada je usamljeni Krstanović loše Reagirao u matnoj situaciji, da bi već u sljedećem napadu Gorgon opasno i silovito tukao iznad grede.


Sve bolji gosti u 38. minuti složili su najbolju šansu u završnici koje je Radonjić iskosa uputio oštru, rezantnu loptu, a Sluga je uz dosta muka izbacio u korner. Do odmora u dobroj se poziciji našao i Halilović, sam sa 16 metara loše je tukao, potpuno bezopasno iako je situacija djelovala itekako obećavajuće.