Europska liga

RIJEKA SNOVA: Na Rujevici se uoči ždrijeba 3. pretkola najviše pribojavaju Erdoganova ljubimca

P. N.

Ždrijeb u Nyonu počinje ovoga ponedjeljka od 14 sati

Ždrijeb u Nyonu počinje ovoga ponedjeljka od 14 sati

Rijeka će za razliku od Hajduka i Osijeka u trećem pretkolu uživati status nositelja



RIJEKA Ovoga ponedjeljka od 14 sati u Nyonu održat će se ždrijeb trećega pretkola Europske lige. Nogometaši Hajduka i Osijeka saznat će moguće suparnike ukoliko uspješno odrade drugo pretkolo (Splićani dočekuju bugarsku Slaviju, a Osječani Glasgow Rangers), a Rijeka svojega prvog europskog suparnika ove sezone. »Bijeli« će za razliku od Osječana i Splićana uživati status nositelja u ždrijebu što jamči nešto lakši put prema play-offu EL, odnosno posljednjoj prepreci uoči skupne faze tog natjecanja. Dobra vijest je da zahvaljujući najnovijim UEFA-inim promjenama sustava natjecanja klubovi koji su ispali iz kvalifikacija Lige prvaka imaju zaseban ždrijeb, a loša da ni status nositelja ne znači da Riječane čeka lagan posao. Tko su mogući suparnici? Zorja Lugansk, Rio Ave, Dinamo Minsk, LASK, Luzern, Brondby, Lech Poznan… I jedan dobro znani protivnik kojega bi na Rujevici sigurno željeli izbjeći – Istanbul Basaksehir. Erdoganov »ljubimac« je prije dvije godine izbacio Riječane, a u međuvremenu je dodatno pojačao momčad pod radnim naslovom – novac za pojačanja uopće nije problem.


U Rijeka u play offu Europske lige neće uživati status nositelja što donosi cijelu paletu atraktivnih i kvalitetnih suparnika poput: Seville, Zenita, Bešiktaša, Sparte Prag, PAOK-a, Genta…


Inače, Rijeka se triput već uspjela probiti do skupne faze EL. Ovo je šest godina zaredom u kojoj će prvoligaš s Rujevice zaigrati u Europi, a ukupno gledajući ovo je 18 europska sezona (76 utakmica; 29 pobjeda, 20 remija i 29 poraza) za Riječane ne računaju li se susreti Balkanskog Kupa, Rappan kupa ili Srednjeeuropskog kupa u kojem je Rijeka nastupala šezdesetih godina.