Jedan grad jedan gol

Potpisan sporazum o suradnji između HNK Rijeka i Rijeke 2020

Denis Frančišković

Damir Mišković i Vojko Obersnel/Foto I. TOMIĆ

Damir Mišković i Vojko Obersnel/Foto I. TOMIĆ

Ovo je kreativna priča, a taj je projekt nešto šire od kulture. HNK Rijeka je odličan partner, a sve to podrazumijeva suradnju na više polja – istaknuo je gradonačelnik Vojko Obersnel 



RIJEKA Rijeka i nogomet odavno plove zajedno, a od ovoga petka i jedni i drugi dobili su novu pritoku – kulturu. U salonu Grada Rijeke potpisan je sporazum o suradnji između HNK Rijeka i Rijeke 2020 povodom realizacije programa One City One Goal, a okviru projekta Europske prijestolnice kulture. Ovaj akt, odnosno vrstu suradnje potpisali su Emina Višnić, direktorica društva Rijeka 2020, predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Ujedno, svečanosti su nazočili Luka Ivančić, generalni direktor riječkog prvoligaša, Dean Šćulac, član uprave kluba, Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeke 2020 te Lela Vujanić, voditeljica programskog smjera Kuhinja projekta Europske prijestolnice kulture.


Ovaj projekt i spoj nogometa i kulture bit će realiziran suradnjom na programu One City One Goal, odnosno Jedan grad jedan gol.


– Ovo je kreativna priča, a taj je projekt nešto šire od kulture. HNK Rijeka je odličan partner, a sve to podrazumijeva suradnju na više polja – istaknuo je gradonačelnik Obersnel dodajući: – Puno toga je predviđeno, a jedna od ideja je dolazak na turnir juniorskih momčadi nogometnih klubova iz gradova koji su već bili prijestolnice kulture. Taj turnir izuzetna je prigoda za dolazak nekih ekipa poput Liverpoola. Hvala predsjedniku Miškoviću što je klub prepoznao ovaj projekt.




Prvi čovjek kluba s Rujevice zahvalio je na ukazanom povjerenju i želji da se nogomet uključi u ovu priču oko kulture.


– Rijeka kao klub i Rijeka kao grad su jedno tijelo. Rijeku će zasigurno posjetiti puno ljudi, napravit će se dugoročna promocija našeg grada kao grada kulture i sporta. Ponosni smo i sretni što smo dio svega toga – ustvrdio je Mišković.


Program Jednog grada jednog gola detaljnije je predstavila Emina Višnić.


– Zadovoljni smo i ponosi što se HNK Rijeka uključila u ovaj projekt. U ovom projektu širimo priču o sportu, ali prije svega o nogometu. I to onom muškom i ženskom, u planu je festival nogometnih pjesama, festival kratkih priča sportske tematike, festival nogometnih filmova, a u sve će biti uključeni i nogomet i moda, predstavit će se digitalna arhiva nogometne povijesti… – najavila je Višnić.D. FRANČIŠKOVIĆ