Španjolski nogometni savez

Politika odgodila ‘El clasico’: Utakmica između Barcelone i Reala 26. listopada neće biti odigrana

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Dva se kluba "trebaju dogovoriti o novom datumu za održavanje utakmice", dodaje se u priopćenju Saveza u kojem je kao krajnji rok za objavu novog datuma naveden ponedjeljak do 10,00 sati. Ako klubovi ne uspiju postići dogovor o novom datumu, Savez će sam odrediti novi termin igranja utakmice.



BARCELONA – ‘El clasico’, utakmica španjolskog prvenstva između Barcelone i Reala koja se trebala igrati 26. listopada, odgođena je, objavio je u petak Španjolski nogometni savez (RFEF).


Organizacijski odbor La lige je početkom tjedna službeno zatražio od RFEF-a da se utakmica premjesti iz Barcelone u Madrid zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.


Dva se kluba “trebaju dogovoriti o novom datumu za održavanje utakmice”, dodaje se u priopćenju Saveza u kojem je kao krajnji rok za objavu novog datuma naveden ponedjeljak do 10,00 sati. Ako klubovi ne uspiju postići dogovor o novom datumu, Savez će sam odrediti novi termin igranja utakmice.




Danas u španjolski mediji objavili da je derbi između Reala i Barcelone odgođen za prosinca. Navodno La liga predlaže 7. prosinca, no klubovi su za to da se utakmica igra 18. prosinca, pišu španjolski mediji.