Velika akcija VAR

Policija privela nogometne suce i delegate NS BiH zbog namještanja utakmica

Hina



SARAJEVO Policija u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je uhitila više osoba povezanih s namještanjem rezultata utakmica, a na meti ove akcije uglavnom su nogometni suci i delegati Nogometnog saveza, potvrdili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).


U akciji pod kodnim nazivom »Var« koja se povodi po nalogu Tužiteljstva BiH pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela zloporabe službenog položaja ili ovlasti te primanje mita su osobe povezane s namještanjem rezultata nogometnih utakmica iz državne prve lige te prve lige Federacije BiH u sezoni 2018./2019. godine.


Iz SIPA-e su potvrdili kako su privođenja i pretrage objekata koje koriste osumnjičeni provedeni u Sarajevu, Novom Travniku, Bosanskom Šamcu te Orašju. Policija nije potvrdila točan broj privedenih, no portal »Dnevni avaz« navodi kako je riječ o najmanje deset osoba.




Među njima je sadašnji delegat Nogometnog saveza BiH Vladimir Dominković za kojega se, kako tvrdi ovaj portal, sumnja da je organizator svega.


Portal »Klix« tvrdi da su uhićeni i nogometni suci Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić te Josip Martinović.


Istragom je utvrđeno da su »podobne« suce iz NS BiH delegirali za suđenja utakmica čije je rezultate trebalo namjestiti, a oni bi potom dobivali pozitivne ocjene za svoja sporna suđenja.