Lige petice

Perišić i Mandžukić strijelci i asistenti u pobjedama Intera i Juventusa

Hina

Ivan Peršić je opet zabio

Ivan Peršić je opet zabio



BOLOGNA Nogometaši Intera ostvarili su prvu pobjedu sezone nakon što su u susretu 3. kola Serie A na gostovanju pobijedili Bolognu sa 3:0. Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je upisao pogodak i asistenciju. Gosti su poveli u 66. minuti golom Radje Nainggolana koji je odlično pucao unutar kaznenog prostora nakon asistencije Mattea Politana. Inter je utakmicu prelomio u 82. minuti golom Andrea Candreve nakon sjajnog Perišićevog proigravanja. Akciju je započeo Marcelo Brozović uposlivši Matiasa Vecina koji je gurnuo loptu Perišiću na krilo, a ovaj sjajnom loptom uposlio Candrevu za vodstvo 2:0. Odličan nastup Perišić je okrunio u 84. minuti drugim golom ove sezone. Nakon što je primio loptu u kaznenom prostoru, Perišić je slomio braniča Federica Mattiella te potom pogodio gornji desni kut. Hrvatski reprezentativac je zabio i prošlo kolo u remiju protiv Torina (2:2). Perišić i Brozović su odigrali cijeli susret, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.


Perišićev učinak ponovio je i Mario Mandžukić u dresu Juventusa koji je slavio na gostovanju kod Parme. Mandžukić je postigao pogodak na stadionu Ennio Tardini već u drugoj minuti utakmice. Juan Cuadrado je ubacio s desne strane, a Mandžukić pucao glavom, no pogodio je braniča Simonea Iacoponija u leđa, nakon čega se lopta sretno odbila do hrvatskog napadača koji nije propustio poklon postigavši pogodak za vodstvo “Stare dame”. Bio je to njegov 36. gol za Juventus. U nastavku prvog poluvremena Parma je bila bolja i izjednačila je u 33. minuti preko Gervinha. Ipak, u drugom poluvremenu talijanski prvak je ubacio u brzinu više i u 58. minuti gosti su ponovo poveli. Douglas Costa je lijepo uposlio Mandžukića koji je petom asistirao Matuidiju, a ovaj zabio pod gredu u bliži kut suparničkog gola. Mandžukić je na terenu proveo cijeli susret, baš kao i Cristiano Ronaldo koji je odigrao još jednu blijedu predstavu u dresu talijanskog velikana. Juventus je prvi na ljestvici s devet bodova.


U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 2. kola Bundeslige Bayern, kojeg vodi Niko Kovač, u gostima je kod Stuttgarta slavio sa 3:0. Za Bayern su zabili Leon Goretzka (37), Robert Lewandowski (62) i Thomas Muller (76), dok hrvatski lijevi branič Borna Sosa nije bio u sastavu Stuttgarta. Hrvatski veznjak Josip Brekalo upisao je asistenciju u pobjedi Wolfsburga 3:1, koji nakon 2. kola Bundeslige ima maksimalan učinak.  Hoffenheim je protiv Freiburga bio u zaostatku (0:1) nakon prvog poluvremena, ali onda je proradio mađarski napadač Adám Szalai, koji golovima u 50. i 63. minuti donosi preokret, a pobjedu domaćina potvrdio je hrvatski napadač Andrej Kramarić. On je u sudačkoj nadoknadi iz kontranapada pogodio prazan gol. Kramarić, koji se oporavio od ozljede, igrao je od 44. minute. Krilni napadač Ante Rebić još uvijek je ozlijeđen, a njegov Eintracht je u Frankfurtu izgubio od Werdera sa 1:2.