Prijateljska utakmica

Osijek će na Krimeji biti dočekan kao 1982. kada ga je Orijent izbacio iz Kupa

Ivan Volarić

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Ivor Weitzer/Foto M. GRACIN

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Ivor Weitzer/Foto M. GRACIN

Naši navijači ovo zaslužuju, tamo gdje smo stali na jesen s Opatijom vjerujem da ćemo unatoč lošijem vremenu nastaviti protiv Osijeka – rekao je dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin



RIJEKA Subotnjom utakmicom protiv Osijeka (14 sati, prijenos HNTV) na Krimeji počinju s obilježavanjem stote obljetnice Orijenta 1919. Gost je ugledan, trenutno drugoplasirana momčad Prve HNL. U redovima trećeligaša s Krimeje su apsolutno sve svoje aktivnosti posljednjih dana podredili subotnjem dvoboju, sačuvali su i travnjak od treninga radeći i na glavnom travnjaku stadiona na Kantridi. Pripreme u prvoligaškim uvjetima za prvoligaške goste!


– Najavili smo da ćemo u sklopu stote obljetnice dovoditi na Krimeju naše najbolje prvoligaše i u tom smislu veselimo se i zahvaljujemo Osijeku što su čim smo im spomenuli utakmicu odmah pristali i omogućili nam dobar termin. Odmah nakon utakmice na Krimeji odlaze iz Rovinja u Osijek gdje će se pripremati za prvenstvo. Naši navijači ovo zaslužuju, tamo gdje smo stali na jesen s Opatijom vjerujem da ćemo unatoč lošijem vremenu nastaviti protiv Osijeka – započeo je Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba, na presici upriličenoj uoči utakmice i podsjetio nazočne da su se Orijent i Osijek sastali 26. listopada 1982. godine u osmini finala Kupa Jugoslavije. Orijent je tada slavio 2:0 pogocima Močinića i Tabara. Orijentove legende bit će posebni gosti na subotnjem ogledu.


Dokazivanje


Trener Orijenta 1919 Marin Mikac svojevremeno je nosio dres Osijeka.




– Jako mi je drago što igramo s Osijekom i nama je to prilika da vidimo gdje smo. Osim toga to je prilika mladim igračima da se pokažu široj javnosti u jednoj takvoj utakmici. Igrao sam u Osijeku i velika mi je čast što sam bio dio tog kluba. Sada kada sam malo stariji, s odmakom vremena, uvidio sam da je to jedan od najvećih hrvatskih klubova. Kratko sam se gore zadržao zbog svoje nestrpljivosti. Što se moje ekipe tiče mi smo u drugom tjednu priprema, imamo manjih problema s ozljedama, ali nadam se da će to biti OK. Smanjili smo roster za pet, šest imena, koncentrirali smo kvalitetu. Doveli smo Fatića i Tadejevića. Oni će nam dati dodatnu vrijednost u borbi za naš cilj na proljeće – rekao je Mikac, koji smatra da ova utakmica itekako može poslužiti momčadi u kontekstu proljetnih ambicija.


– Naravno da može, iako sve ovisi o perspektivi. Svakom sportašu mora biti izazov igrati jačem od sebe i tu treba tražiti priliku za iskorak. Ovo nam je dobra prilika da se izdignemo stepenicu iznad. Naravno da su oni spremniji od nas, ali vjerujem u naš rad – dodao je Mikac.


Kvalitetni gosti


Ivor Weitzer jedan je od igrača u Mikčevoj momčadi koji se naigrao susreta kao što je subotnji protiv Osječana.


– Osijek se posljednjih godina digao na dosta visoku razinu. Prijateljska je utakmica, ali sigurno da kod nas postoji želja za nadmetanjem i sve ćemo napraviti da ih ugrozimo. Riječ je o skupu vrhunskih individualaca koji imaju određene šablone i trener Zoran Zekić je to dosta dobro posložio što se vidi po njihovoj poziciji na ljestvici. Smatramo da imamo određene šanse i da ćemo kroz neke svoje šablone ugroziti suparnika. Sve ovo je lijepa priča s obzirom na to da se puno ljudi uključilo u rad kluba i sve ovo zajedno je na visokoj razini, a nadam se da će biti na još većoj – rekao je veznjak Orijenta 1919.


U pretprodaju je pušteno 1300 ulaznica, više od 200 je već pronašlo svoje vlasnike. Cijena je 25 kuna u pretprodaji, a 30 kuna na dan utakmice.