Novi dvoboj

Oršić je na Rujevici zabio “hat trick”: Vjeruje u još jednu pobjedu nad Rijekom

Ivana Vaupotić

Pred nama druga najveća utakmica hrvatskog nogometa, zadnji nastup u kalendarskoj godini koja je bila jako lijepa za nas i zato si ne smijemo dopustiti opuštanje i kiks - kaže Oršić



Rasplet zadnjeg kola skupine C Lige prvaka zatresao je temelje Maksimirske 128, ali nije izbacio Dinamo iz kolosijeka. Subotnja prvenstvena utakmica s Lokomotivom je pokazala da se modra svlačionica nije u potpunosti opravila, iako je Nenad Bjelica na teren poslao igrače koji nisu istrčali na ogled Manchester Cityju. U sudaru s gradskim rivalom, aktualni hrvatski prvak je imao dosta problema s organizacijom igre, a nedostajala mu je i učinkovitost u kaznenom prostoru suparnika.


Osim minimalne pobjede, dobra vijest za maksimirskog šefa struke svakako je saznanje da su svi ključni igrači iskoristili priliku za regeneraciju uoči sutrašnjeg derbija s Rijekom na stadionu Maksimir. Odličnu vijest, pak, predstavlja nastavak sjajnog golgeterskog niza Mislava Oršića, čiji je gol bacio Lokomotivu na koljena.


– Odigrali smo dobru utakmicu, iako nismo stvorili previše prilika. No, imali smo posjed lopte i uglavnom smo kontrolirali zbivanja na terenu. U našoj ligi svi se ovdje zatvore i vrebaju priliku iz kontre. Lokomotiva se odlično branila, a nama je pobjedu donio sretni gol, nakon kojeg je sve bilo puno lakše – objašnjava Oršić.


Umor




Modri su uspješno apsolvirali prvi izazov nakon oproštaja s Europom, a srijeda im donosi zaostali derbi 6. kola.


– Sada je pred nama druga najveća utakmica hrvatskog nogometa. Rijeka ima jako dobru momčad, što i pokazuje ove sezone. Mi smo umorni na kraju ovog dijela sezone, ali sigurno si nećemo dozvoliti opuštanje. Moramo biti na svojih sto posto jer očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica – kaže Oršić, koji će 29. prosinca proslaviti 27. rođendan.


Ove je sezone Dinamo imao dva sučeljavanja s Rijekom. Dvoboj za Superkup okončan je minimalnom pobjedom aktualnog prvaka, a prvenstveni ogled na Rujevici donio je najteži prvenstveni poraz Rijeke pod okriljem HT Prve lige (0:5). Oršić je u tu modru pobjedu ugradio »hat-trick«.


– Na Rujevici smo imali dosta sreće na početku jer je praktički svaki naš udarac ušao u njihov gol. To nam je znatno olakšalo ostatak utakmice. S druge strane, derbi s Hajdukom u Zagrebu je bio potpuna suprotnost. Ponekad dođu takve utakmice, u kojima lopta neće u gol. Zbog toga u srijedu moramo biti na pravoj razini da nam se to ne bi ponovilo u još jednom derbiju – rezonira Oršić.


Skupi remi


Prema njegovim riječima, ispadanje iz Europe svima je teško palo, ali to nije ostavilo dugotrajne posljedice na momčad.


– Žao nam je zbog Lige prvaka jer bili smo na pravom putu, a skupo nas je koštao remi sa Šahtarom u Zagrebu. No, što je, tu je. Na kraju se nemamo čega sramiti jer mogli smo proći do zadnjeg kola. Smatram da možemo biti zadovoljni onim što smo postigli na međunarodnoj sceni. Isto tako, sada nam ne smije popustiti koncentracija u prvenstvu – tvrdi krilni napadač, koji je ove jeseni stekao status hrvatskog reprezentativca.


Sve rečeno, pak, znači da Dinamo očekuje Rijeku maksimalno spreman.


– Motiva nam sigurno neće nedostajati jer već smo naviknuti na neprestano prebacivanje iz natjecanja u natjecanje. Pred nama je zadnji nastup u kalendarskoj godini koja je bila jako lijepa za nas i zato si ne smijemo dopustiti opuštanje i kiks. Želimo ostvariti još jednu pobjedu uoči blagdana – zaključuje Oršić.