Komnen Andrić

Nemam tremu, samo se radujem prvom nastupu u Europi

Ivana Vaupotić

Komnen Andrić (Dinamo)/Foto PIXSELL

Komnen Andrić (Dinamo)/Foto PIXSELL

 Vjerujem da neću razočarati, ako zaigram, i ne sumnjam da ćemo pronaći formulu za pozitivan rezultat –  rekao je Andrić.



ZAGREB Koliko je demoliranje Rudeša (7:2) lansiralo navijače Dinama put zvijezda, u očekivanju prve utakmice Europske lige s Viktorijom iz Plzena, toliko ih je mučenje s Istrom 1961 (1:0) vratilo u zemljinu orbitu.


Modri nikako nisu uspijevali pronaći formulu za otvaranje pulske brave, a do pobjede su stigli tek u 86. minuti, i to iz dvojbenog jedanaesterca.


– To je bila izuzetno teška utakmica za nas. Još jednom se vidjelo da svi suparnici u Hrvatskoj probijaju granice svojih trenutnih mogućnosti kada igraju s Dinamom. Možda smo trebali ranije otkloniti sve dvojbe, ali i ovako je dobro. Najvažnije je da smo osvojili nove bodove – kaže Komnen Andrić, trenutno najbolji strijelac HT Prve lige, kojeg je Nenad Bjelica, trener Dinama, poslao na teren u završnici utakmice, kada je modri ansambl svim silama tražio put do pobjede.


Budući da četvrtak sa sobom nosi okus europskog proljeća, koje se u Maksimirskoj 128 čekalo skoro pola stoljeća, mnogi su alibi za dvoboj s Istrom 1961 potražili na tom tragu.– Naše misli nisu bile ni blizu Plzena. Trener nam izričito zabranjuje takve stvari i uvijek stavlja naglasak na prvu iduću utakmicu. Plzen smo počeli spominjati tek nakon Istre 1961, a u iduća dva dana spremat ćemo se za Viktoriju – dodaje 23-godišnji centarfor.

Za njega će to biti prilika za debitantski nastup na europskoj pozornici. Naravno, pod uvjetom da mu Bjelica pruži priliku.


– S velikim nestrpljenjem očekujem tu utakmicu. Nemam tremu, samo se radujem prvom nastupu u Europi. Vjerujem da neću razočarati, ako zaigram, i ne sumnjam da ćemo pronaći formulu za pozitivan rezultat – zaključuje Andrić.


Inače, prodaja ulaznica za uzvrat između Dinama i Viktorije Plzen, što se igra 21. veljače, počela je prošloga četvrtka. Brzo je bilo jasno da je interes velik i da će modri imati veliku podršku s tribina. Ulaznice za tribinu istok i donju zapadnu tribinu su »planule«, više nema ulaznica ni za gornju zapadnu tribinu. Za navijače rasploživa je samo sjeverna tribina… Za modre to može biti samo dodatni impuls uoči prvog susreta s Viktorijom.