Sužen krug kampova

Najizglednija opcija: “Kockasti” će u vrijeme SP-a u Rusiji vjerojatno boraviti u St. Peterburgu

Marko Cvijanović

Kamp hrvatske nogometne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine po svemu sudeći bit će u okolici Sankt Peterburga / Foto REUTERS

Kamp hrvatske nogometne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine po svemu sudeći bit će u okolici Sankt Peterburga / Foto REUTERS



RIJEKA – Kamp hrvatske nogometne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine po svemu sudeći bit će u okolici Sankt Peterburga! Iako je rok za prijavu tek 16. prosinca, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza suzili su odabir i vrlo vjerojatno će već danas donijeti konačnu odluku. Pritom je St. Peterburg dobio prednost nad Moskvom.


Uzimajući u obzir udaljenost kampa od gradova u kojima će »kockasti« igrati svoje utkamice u skupini, situacija je sljedeća: Kalinjingrad 980, Nižnji Novgorod 1139, a Rostov na Donu 1.809 kilometara. Dakle, jedino je Rostov na Donu nešto udaljeniji, ali, s obzirom na »raspršenost« gradova domaćina, zapravo i ne postoji idealna varijanta.


Na lokaciji u okolici St. Peterburga nalazi se pet kampova koje je FIFA ponudila sudionicima, jedan od njih bit će utočište »kockastih« na svjetskoj smotri iduće godine.




Uzgred, od danas će se navijači hrvatske nogometne reprezentacije moći putem internetskog portala FIFA-e (FIFA.com/tickets) prijaviti za kupnju ulaznica za utakmice prvog kruga SP-a, a cijena će im biti od 105 američkih dolara za najjeftinije do 210 za najskuplje.