Nenad Bjelica

Na Rujevici je uvijek teško, ali siguran sam da ćemo osvojiti bodove

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Na Rujevici je uvijek teško, ali i lijepo jer je tamo atmosfera jako temperamentna i dobra. Sada želimo pokazati da smo dobra momčad koja se može nositi s pritiskom - kaže Nenad Bjelica, trener modrih



ZAGREB Sudeći po ozračju na zadnjem treningu Dinama, prije odlaska na Rujevicu, Nenad Bjelica i njegovi suradnici uspjeli su u ekspresnom roku izgurati šokantnu utakmicu sa Šahtarom iz glava svojih igrača.


– Dečki su u odličnom stanju. Naše igre su na vrlo visokoj razini, a sa Šahtarom smo sigurno zaslužili više od dva boda iz dvije utakmice. No, to je nogomet. Sada iz ovih iskustava moramo izvući pouke i pokušati biti bolji u utakmicama koje dolaze. Ovi momci su bezbroj puta pokazali da su mentalno jaki, odnosno da uvijek mogu ustati nakon ovakvih situacija – objašnjava maksimirski šef struke.Podizanje atmosfere olakšalo je i pozivanje Danija Olma u A reprezentaciju Španjolske, koje je u modrom taboru dočekano s ogromnim oduševljenjem.

Ponos


– On je naš sedmi igrač koji je postao A reprezentativac svoje zemlje, a to je jako velika stvar za klub. Prije njega, to su uspjeli napraviti Petković, Oršić, Perić, Gojak, Moharrami i Kadzior. Osim toga, Leovac i Hajrović su se vratili u reprezentaciju, a imamo i mnoštvo igrača koji su U-21 reprezentativci. To je rezultat dobrog rada svih nas u klubu i čini nas izuzetno ponosnima – dodaje Bjelica, koji ne štedi komplimente za današnjeg suparnika.


Prema njegovim riječima, Rijeka je u zadnjih nekoliko godina postala najveći suparnik Dinama u Hrvatskoj.




– Istina, sada su malo posustali, ali to je normalno nakon promjene na klupi tijekom sezone. U takvim situacijama se zna dogoditi da momčad odmah ne pohvata sve automatizme novog trenera, ali vjerujem da će Rijeka rasti iz utakmice u utakmicu. Prošle sezone su nas iznenadili sustavom igre 5-4-1, a vidjet ćemo što sada spremaju. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo imati odgovor na sve njihove varijante – kaže trener Dinama.


Modri će na Rujevici biti lišeni usluga Arijana Ademija, čije stopalo zahtijeva mirovanje. No, zato se u konkurenciju vraćaju Amer Gojak, Lovro Majer i Mario Gavranović.


– Jutro nakon utakmice sa Šahtarom smo započeli analizu Rijeke i proces regeneriranja momčadi. Iako nismo imali puno vremena za odmor, ali siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti bodove. Na Rujevici je uvijek teško, ali i lijepo jer tamo je atmosfera jako temperamentna i dobra. Sada želimo pokazati da smo dobra momčad koja se može nositi s pritiskom – tumači Bjelica.


Promjene


Njegov recept za pobjedu u derbiju nije pretjerano kompliciran.


– Za uspjeh na Rujevici moramo imati puno koncentracije i discipline u igri. Ponovimo li izvedbe sa naših zadnjih utakmica, imat ćemo velike izglede za pobjedu. Sigurno ćemo napraviti i nekoliko promjena u odnosu na utakmicu sa Šahtarom – najavljuje 48-godišnji stručnjak.


Današnji derbi bit će uvertira u tri međusobna dvoboja kroz idućih pet i pol tjedana. Naime, trećeg prosinca na Rujevici se igra četvrtfinale Kupa, a petnaest dana nakon toga u Zagrebu je na rasporedu zaostala utakmica 6. kola HT Prve lige.


– Mislim da je zadovoljstvo obostrano, ha, ha… Mi imamo dovoljno širok igrački kadar za tako teške utakmice. Kao trener Dinama, stvarno ne mogu tražiti alibi u tome da nemamo dosta igrača za takav ritam. Svi će dobiti priliku, a ja se nadam da ćemo biti uspješniji od Rijeke u te tri utakmice – zaključuje Bjelica.