Razočarani Azeri

NIKOLA JURČEVIĆ: Ostaje žal, bili smo blizu prave senzacije

Hina

Nikola Jurčević i Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Nikola Jurčević i Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Da smo na poluvrijeme možda otišli sa 1-0, vjerujem da bi Hrvatska u jednom trenutku bila dosta nervoznija i da bi nam to dalo dodatnu snagu da izvučemo bolji rezultat - kazao je Jurčević



ZAGREB »S jedne strane ostaje zadovoljstvo što smo pružili odličnu utakmicu i veliki otpor Hrvatskoj. S druge strane je jedan veliki žal i tuga, što smo bili ovako blizu da napravimo veliko iznenađenje i pravu senzaciju«, izjavio je izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević komentirajući minimalnu pobjedu Hrvatske 2-1 nad njegovom momčadi koja je do 44. minute vodila sa 1-0, a do 79. minute držala neodlučan ishod.


»Da smo na poluvrijeme možda otišli sa 1-0, vjerujem da bi Hrvatska u jednom trenutku bila dosta nervoznija i da bi nam to dalo dodatnu snagu da izvučemo bolji rezultat«, kazao je Jurčević te na kraju ipak konstatirao da će iz Zagreba on i njegovi igrači otići s određenom dozom zadovoljstva.


»Zadovoljni smo kako smo igrali s obzirom na to da se što predstavlja Hrvatska, a što predstavlja Azerbajdžan na nogometnoj karti svijeta, tako da sama činjenica da smo namučili jednu veliku reprezentaciju daje razlog za zadovoljstvo. S druge strane, naravno da su osjećaji pomiješani, jer smo se nadali. Primili smo taj gol u 79. minuti, tako da smo bili dosta blizu da napravimo čudo.«




Nekadašnji pomoćnik Slavenu Biliću na klupi hrvatske reprezentacije, upravo je protiv »svojih« imao samostalni izbornički debi u kvalifikacijskoj utakmici te je u kratkom razdoblju uspio posložiti igru izabrane vrste Azerbajdžana.


»Nekoliko dana smo trenirali i puno razgovarali i vidio sam odmah da smo uspjeli napraviti jako dobru atmosferu. Dečki su inspirirani, vrlo motivirani. Napravili smo pravu koheziju. Imao sam neke svoje ideje na koji način se možemo suprotstaviti Hrvatskoj. Jasno da je Hrvatska puno jača i klasnija momčad, ali pronašli smo način, iako je Hrvatska dominirala, da je u nekoliko situacija namučimo«, kazao je Jurčević i zaključio:


»Hrvatska je dosta teško došla do ove pobjede.»