Modri na Kantridi

NENAD BJELICA: Za Opatiju se pripremamo vrlo ozbiljno…

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS



ZAGREB Uoči odlaska na utakmicu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa s Opatijom, najveću enigmu u redovima kluba iz Maksimirske 128 predstavlja izgled udarne jedanaestorke. U ne tako davnoj prošlosti, Nenad Bjelica je znao promiješati karte za domaće nastupe, pogotovo ovakve, s klubovima iz nižih razreda natjecanja. Međutim, nakon nedavnog poraza u Varaždinu, maksimirski šef struke u potpunosti je okrenuo ploču.


Preciznije, Bjelica je počeo rotirati petnaestak igrača, a ostalima nije davao skoro nikakvu minutažu. Tako je bilo na prethodnoj stepenici puta ka Rabuzinovom Suncu, odnosno na gostovanju kod Karlovca 1919. koje je Dinamo uvjerljivo apsolvirao (7:0). Na isti način Bjelica je slagao momčad i u ogledima HT Prve lige, što jasno sugerira da se ni danas ne namjerava vraćati starim navikama.


– Za gostovanje kod Opatije se pripremamo vrlo ozbiljno, kao i za svaku drugu utakmicu. Tamo vodimo više nego kvalitetnu momčad. Naravno, vjerujemo da ćemo proći u četvrtfinale Kupa jer znamo što takvi rezultati znače za naš klub – poručuje Bjelica.




Ovaj ogled predstavlja i dolazak na pola ciklusa koji uključuje sedam utakmica u tri tjedna. Prve tri modri ansambl je zaključio rezultatima koji su bili skladu sa željama svih u Maksimirskoj 128. Pobjede nad Goricom (4:2) i Osijekom (1:0) lansirale su Dinamo na vrh HT Prve lige, i to s utakmicom manje od Hajduka, a remi sa Šahtarom u Harkivu (2:2) povećao je šanse za proboj kroz skupinu C Lige prvaka. Sada je na redu Opatija, nakon čega dolaze utakmice sa zaprešićkim Interom i Šahtarom u Zagrebu te gostovanje kod Rijeke na Rujevici.


– Napravili smo plan za ovaj ciklus zgusnutih nastupa. Naš cilj je vrlo jednostavan, želimo ostvariti sedam pozitivnih rezultata – zaključuje maksimirski šef struke.