Branič Slovačke

Morat ćemo promijeniti sve u odnosu na prvu utakmicu protiv Hrvatske

Hina

Milan Skriniar/Foto REUTERS

Milan Skriniar/Foto REUTERS



BRATISLAVA Moramo promijeniti sve u odnosu na prvu utakmicu protiv Hrvatske, kazao je branič slovačke reprezentacije i milanskog Intera Milan Škriniar uoči subotnjeg hrvatskog – slovačkog okršaja na Rujevici.


»U obrani moramo biti jači i agresivniji. To nam je nedostajalo u prvoj utakmici. Možda smo Hrvatsku previše respektirali,« kazao je Škriniar, dodavši: »Sada moramo promijeniti pristup. Moramo pokazati i više u igri prema naprijed.«


Hrvatska je početkom rujna u Trnavi deklasirala Slovačku sa 4-0, a potom u iduća tri nastupa upisala pobjedu (Mađarska 3-0) i dva remija (Azerbajdžan 1-1, Wales 1-1), dok su Slovaci ostvarili pobjedu (Mađarska 2-1) i remi (Wales 1-1).




»Moramo uzeti pozitivno iz posljednjih utakmica, a zaboraviti na Trnavu. Sve počinje iz obrane, mi u zadnjem redu moramo zaigrati daleko bolje. Ali naša obrana mora krenuti od napadača. Svi moramo zaigrati puno bolje,« dodao je 24-godišnji branič.


Škriniar se osvrnuo i na igre milanskog Intera koji se nakon 12 kola nalazi na drugom mjestu talijanskog prvenstvaa s bodom manje od Juventusa.


»Sretni smo i zadovoljni. Juventus je trenutačno ispred nas, ali do kraja sezone još je puno utakmica,« istaknuo je klupski suigrač hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.


Slovačka se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine sa 10 bodova, četiri manje od vodeće Hrvatske, no Slovačka ima i utakmicu manje. Na drugom mjestu je Mađarska sa 12 bodova, a Wales je četvrti s osam bodova i također utakmicom manje. Azerbajdžan jedini nema izgleda za osvajanje prva dva mjesta u skupini.


Slovačka sama ovisi o svojoj sudbini, pobjedama protiv Hrvatske i Azerbajdžana izborila bi EURO. Slovaci mogu dalje i sa četiri boda, no tada bi ovisili o ostalim rezultatima u skupini.