Problemi s porezom

Modrić se nagodio i izbjegao zatvorsku kaznu: Evo koliko će morati platiti

Hina

Modrić je nakon prelaska iz Tottenhama u Real Madrid 2012. u Luxemburgu osnovao tvrtku Ivano S.a.r.l. na koju je prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe i tako izbjegao plaćanje poreza po stopi od 30 posto tijekom 2013. i 2014. godine



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji bi se danas tijekom dana trebao pojaviti pred sucem u Španjolskoj zbog optužbi za utaju poreza, navodno se, prema pisanju španjolskih medija nagodio i tako izbjegao zatvorsku kaznu.


Modrić je nakon prelaska iz Tottenhama u Real Madrid 2012. u Luxemburgu osnovao tvrtku Ivano S.a.r.l. na koju je prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe i tako izbjegao plaćanje poreza po stopi od 30 posto tijekom 2013. i 2014. godine, a španjolski poreznici optužili su ga da je sa suprugom Vanjom prevario poreznu upravu za najmanje 870.728 eura.


Osim Modrića, pod optužbama za utaju potreza, našli su se još neki igrači Reala i zbog toga su se pojavili na sudu uključujući i Cristiana Ronalda i Marcela.




Prema pisanju španjolskog dnevnika »El Mundo«, 32-godišnji Modrić će uplatiti milijun eura u španjolsku državnu blagajnu i tako izbjeći zatvorsku kaznu koja u Španjolskoj prijeti poreznim prijestupnicima.