TeleMadrid

Modrić odbio ponudu Real Madrida o produženju ugovora

Hina

Reuters

Reuters

»Modrić je odbio prvu ponudu obnove svog ugovora te blagonaklono gleda na Interovu ponudu o prelasku«, izvijestio je TeleMadrid ne navodeći izvor informacije



MADRID Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić odbio je prvu ponudu Real Madrida o produženju ugovora koji mu istječe 2020. godine, izvijestila je u petak lokalna televizija TeleMadrid.


»Modrić je odbio prvu ponudu obnove svog ugovora te blagonaklono gleda na Interovu ponudu o prelasku«, izvijestio je TeleMadrid ne navodeći izvor informacije.


»Čini se da Modrić razmišlja o umirovljenju u klubu s manje pritiska od onoga kakav je u Real Madridu. Prvo Inter, a onda Kina ulaze u planove Hrvata«, dodala je ta televizijska postaja na svojoj internetskoj stranici. Zaključila je kako će sve ovisti o tome hoće li se igraču svidjeti nova ponuda Real Madrida.




Modrić, 33-godišnji vezni igrač, ljetos je postigao usmeni dogovor s upravom Real Madrida oko obnove ugovora. Do dogovora oko povećanja plaće je došlo nakon što je Inter potvrdio interes za njegovim dovođenjem a hrvatski nogometaš se nije javno izjašnjavao. Klub iz Milana, međutim, nije bio poslao ponudu Real Madridu.


Vijest o mogućem prelasku Modrića u Inter bile su u kolovozu objavile talijanske novine Gazzeta dello Sport. Inter mu je navodno bio spreman ponuditi ugovor na četiri godine a zadnju godinu ga poslati u kineski Jiangsu Suning. Kineska grupacija Suning Holdings vlasnik je oba kluba.


Inter je čekao da Modrić, koji je imao važeći ugovor s Real Madridom, razgovara s predsjednikom Florentinom Pérezom nakon čega im je trebao javiti situaciju. Talijanski klub nije imao potreban novac za taj transfer pa je Gazetta dello Sport spomenula mogućnost posudbe uz otkup ugovora na ljeto, ukoliko Modrić doista odluči prijeći.


Medijski komentatori u Madridu su sve to objašnjavali manevrom Modrićevih agenata, koji su navodno ondje plasirali vijest kako bi pritisnuli upravu Real Madrida da mu poveća plaću. Modrić u niti jednom trenutku nije htio napustiti Madrid, tvrdile su španjolske novine ABC. Njegovi zastupnici se nisu bili oglasili.


Modrić je posljednji put produžio ugovor s europskim prvakom u listopadu 2016. godine. Ove godine je treći put zaredom s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, s Hrvatskom igrao u finalu Svjetskog prvenstva na kojem je proglašen najboljim igračem, te je nakon toga dobio Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta u izborima krovnih nogometnih organizacija FIFA i UEFA te časopisa France Football.


Prošli tjedan je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva zabio prvi gol u pobjedi od 4-1 nad Al Ainom, čime je Real Madrid obranio naslov svjetskog prvaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nakon ljetošnjeg prelaska Cristiana Ronalda u Juventus, Modrićev dres s brojem 10 je jedan od najprodavanijih u Madridu.


Modrić je istovremeno pristao platiti 1,4 milijuna eura španjolskoj poreznoj upravi nakon što ga je španjolsko državno odvjetništvo optužilo za namjernu poreznu prijevaru u 2013. i 2014. godini. Tu nagodbu tek treba odobriti sud.


Luka Modrić u petak nije bio dostupan za komentar kao niti njegov zastupnik Vlado Lemić, te navodni suradnik Predrag Mijatović. Glasnogovornik Real Madrida do objave ove vijesti nije odgovorio na upit.


»Vidjeli smo i čuli vijest objavljenu u španjolskim medijima da je odbio produžiti ugovor, no nemamo komentara«, odgovorio je glasnogovornik Intera.Idući tjedan se otvara zimski prijelazni rok.

Modrić je u posljednja dva mjeseca više puta medijima ponovio kako karijeru želi završiti u Real Madridu te ostati ondje što duže. Nakon što je ljetos neslužbeno potvrdio kako je s Modrićem postigao usmerni dogovor oko obnove ugovora, klub sa sjevera Madrida više nije spominjao tu temu.


Do isteka Modrićevog ugovora ostala je godina i pol dana. On je u Real Madridu od 2012. godine.