Ludi za nogometom

Modric noćna mora narkomafiji? Kolumbijska policija nazvala psa po našem Luki

Hina

Ilustracija / REUTERS, Novi list

Ilustracija / REUTERS, Novi list

Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u »užas» za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne niti gram droge.



Nogometaš Luka Modrić predvodio je prije godinu Hrvatsku prema osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas pas nazvan po njemu predvodi policiju u Kolumbiji u borbi protiv droge.


Policija u Atlánticu, provinciji na sjeveru Kolumbije koja leži na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg nizozemskog ovčara u rujnu prošle godine. Bila su prošla dva mjeseca od Svjetskog prvenstva i trenutka kada je 33-godišnji igrač Hrvatske i Real Madrida osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a u toj južnoameričkoj zemlji zaluđenoj nogometom policajci su crnom psu dali ime Modric, pišu kolumbijske novine El Tiempo.


Od tada je pokazao talent i dobar njuh pa tamošnja policija (Departamento de Policía del Atlántico) tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zapljeni droge. Modric se u pratnji policajaca vješto kreće po cestama i mjestima gdje zaustavljaju i kontroliraju automobile.




U prva četiri mjeseca Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije koja napominje kako je on drugi pas s kojim raspolažu. Doveli su ga iz grada Facatative, udaljenog 30 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bogote. Ondje se nalazi policijska škola za dresuru pasa.


Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u »užas» za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne niti gram droge.


Među akcijama u kojima je sudjelovao policajci spominju cestu od Barranquille do Cartagene. Na njoj su zaustavili ženu po imenu Inés Cabarcas Franco u državnom automobilu. Pregledom nisu uočili ništa sumnjivo.


No Modric im je signalizirao da nešto nije u redu nakon čega su još detaljnije pregledali vozilo pa u njemu pronašli 322 grama kokaina.


Modric je bio uspješan i tijekom pregleda gradskog autobusa kada je bila privedena i druga žena Nini Johana Osorio Esquivel kod koje je pronađeno 550 grama marihuane.