Nogometna legenda

Michel Platini ispitan i pušten: “Ne znam zašto sam uopće ovdje”

Hina

REUTERS

REUTERS

»To je bilo dugačko ispitivanja s obzirom na broj pitanja, uvijek je dugačko s obzirom da su me ispitivali o Euru 2016, o svjetskom prvenstvu u Rusiji, o svjetskom prvenstvu u Kataru, PSG-u, FIFA-i«, kazao je Platini novinarima nakon puštanja iz policijske postaje



Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini pušten je u srijedu rano ujutro iz policije nakon što je ispitan u vezi dodjeljivanja domaćinstva svjetskog prvcenstva 2022. Kataru.


Platinijev odvjetnik William Bourdon je izjavio da je njegov klijent nevin te da je ispitan o »tehničkim stvarima.«


»To je bilo dugačko ispitivanja s obzirom na broj pitanja, uvijek je dugačko s obzirom da su me ispitivali o Euru 2016, o svjetskom prvenstvu u Rusiji, o svjetskom prvenstvu u Kataru, PSG-u, FIFA-i«, kazao je Platini novinarima nakon puštanja iz policijske postaje.




»Odgovorio sam na sva pitanja mirno iako još uvijek ne znam zašto sam ovdje«, dodao je.


Ured francuskog tužitelja specijaliziran za istragu gospodarskih zločina i korupcije, istražuje dodjeljivanje domaćinstva svjetskog prvenstva 2022. Kataru.


Odluka donesena u prosincu 2010. da se domaćinstvo za SP 2022. dodijeli Kataru iznenadila je mnoge s obzirom na mogući manjak domaće publike, izuzetno visokih ljetnih temperatura i slabih rezultata katarske reprezentacije. Katar će ujedno biti i prva azijska država koja je domaćin svjetskog nogometnog prvenstva.


Platini je do 2015. godine bio na čelu Europskog nogometnog saveza, ali mu je Etičko povjerenstvo Međunarodne nogometne federacije (FIFA) izreklo osmogodišnju zabranu obnašnja dužnosti u nogometu, zbog »nepoštene isplate« dva milijuna švicarskih franaka koje mu je 2011. isplatio tadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter. I Platini i Blatter su tvrdili da nisu učinili nikakvo zlodjelo.