Umoran i ponosan

Messi nakon dodjele kritizirao igru Barce, ali i pohvalio svojeg nasljednika

Katarina Blažević

Leo Messi na dodjeli u Milanu/Foto REUTERS

Leo Messi na dodjeli u Milanu/Foto REUTERS

Dva mjeseca sam izvan igre i osjećam se umorno i teško kada treniram, vidim da mi nedostaje ritma, rekao je Messi nakon dodjele.



MILANO Lionel Messi na dodjeli najboljih nogometaša u organizaciji FIFA-e preuzeo titulu najboljeg igrača od prošlogodišnjeg dobitnika Luke Modrića. Argentincu je ovo prva nagrada otkad FIFA samostalno organizira izbor, ali trenutni problemi s ozljedama umanjili su mu sreću.


– Dva mjeseca sam izvan igre i osjećam se umorno i teško kada treniram, vidim da mi nedostaje ritma, rekao je Messi nakon što mu je dodijeljena nagrada, a osvrnuo se i na igru svojega kluba.


– Počeli smo loše ove sezone i borimo se stvarati šanse. Iako je sada tek početak, moramo odgovoriti odmah jer nemamo više vremena i moramo se dosta poboljšati. Svi smo toga svjesni kao momčad te ne sumnjam da ćemo se poboljšati u igri, zaključio je najbolji nogometaš prošle sezone po izboru FIFA-e.




Kod Messijeve ozljede profitirao je 16-godišnji Ansu Fati kojega mnogi već nazivaju Barceloninim “čudom od djeteta”, a Argentinac je zadovoljan svojim nasljednikom.


– Bio sam oduševljen njime odmah prvoga dana kad sam ga vidio kako trenira. Ima veliku kvalitetu, ali moramo ići korak po korak s njime i ne stvarati pritisak na njega. Moramo mu pomoći da ga trenutna “buka” oko njega ne spriječi da raste. On ima ono što je potrebno da bude sjajan igrač, zaključio je Lionel Messi.