Skupština NS-a PGŽ

MIŠKOVIĆ DOBIO NOVI MANDAT I PORUČIO: Moramo se potruditi da u sljedeće četiri godine imamo barem tri, četiri drugoligaša…

Denis Frančišković

Damir Mišković i Ive Peraić/Foto S. DRECHSLER

Damir Mišković i Ive Peraić/Foto S. DRECHSLER

U infrastrukturi je puno napravljeno. Orijent i Halubjan su dosta napravili, a vjerujem da će i Opatija krenuti naprijed na tom planu. Bez infrastrukture je jako teško, ne vjerujem niti da bi Rijeka bila ikad prvak da nismo izgradili kamp - kaže Mišković



RIJEKA Damir Mišković, prvi čovjek HNK Rijeka, jednoglasno je dobio i drugi četverogodišnji mandat predsjednika Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije. Sjednici Skupštine nazočio je 41 skupštinar od njih ukupno 46, a Mišković je bio jedini kandidat.


Uz njega, novi Izvršni odbor Saveza činit će dopredsjednik Davor Vukelić (Crikvenica) te Željko Dminić (Krk), Igor Čargonja (Grobničan), Mladen Ivančić (Draga), Karlo Sotošek (Kraljevica), Zoran Suzanić (Pomorac 1921), Goran Rački (Goranin) i Dean Caput (Zamet).


Novi-stari predsjednik je već uoči Skuštine dobio pisanu podršku 42 članice Saveza. Mišković je logičan izbor, s obzirom na učinjeno u HNK Rijeka i županijskom nogometu, mišljenje je većine, a djelomično nezadovoljan bio je predstavnik Opatije zbog činjenice da taj trećeligaš nema čovjeka u Izvršnom odboru. No, i tom će se povesti računa…




Pod palicom Ive Peraića odluke su usvojene aklamacijom, a predsjednik je podnio pismeno izvješće o prošlom mandatu. Prošle godine budžet je iznosio 660.000 kuna, u 2019. planiran je nešto veći, od 700.000 kuna.


– Hvala na izboru, nastojat ću dati sve od sebe na ovoj funkciji. U dosadašnjem razdoblju možda smo mogli više, ali možda i manje. Gledam na sve uvijek pozitivno – rekao je Mišković i naglasio: U infrastrukturi je puno napravljeno. Orijent i Halubjan su dosta napravili, a vjerujem da će i Opatija krenuti naprijed na tom planu. Bez infrastrukture je jako teško, ne vjerujem niti da bi Rijeka bila ikad prvak da nismo izgradili kamp. Jednostavno ne bi imala gdje trenirati niti imati takvu atmosferu.


Mišković je vidni optimista, ističe kako želi što više klubova u višim rangovima radi popularizacije nogometa.


– Moramo se potruditi da u sljedeće četiri godine imamo barem tri, četiri drugoligaša, tri do pet trećeligaša… Znam da to neće biti lako, ali takvi uspjesi i atmosfera bili bi jako poticajni za djecu koja se želi baviti nogometom. Vjerujem da će Opatija, Orijent 1919 i Krk u skoroj budućnosti biti drugoligaši – istaknuo je Mišković.



Skupštini se kao posebni izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza obratio Zorislav Srebrić.


– Iza nas je godina u kojoj je hrvatski nogomet ostvario najveće uspjehe. A u Hrvatskoj se nogomet igra već 140 godina. Prenosim vam u ime HNS-a riječi zahvale za aktivnost i sve učinjeno u protekle četiri godine. A u ime izbornika Zlatka Dalića donosim pozdrave i čestitke – rekao je Srebrić u svom stilu.


Predsjednik je ovom prigodom nagradio posebnim priznanjima Zorislava Srebrića i Miroslava Uljana, za dugogodišnji predan rad u instituacijama hrvatskog nogometa.